Israelere skal ha spionert for Hamas

Hamas-medlemmer i Nablus (Illustrasjoinsfoto: Lodgaard / Flickr.com / CC)
Hamas-medlemmer i Nablus på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Lodgaard / Flickr.com / CC)

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet sier de har avslørt en spionring fra Hamas som opererte i det sentrale Israel. To israelske statsborgere skal angivelig ha gitt terrorgruppen detaljert informasjon om sikkerhetsfasiliteter i Israel og annen etterretningsinformasjon, skriver Times of Israel.

Shin Bet mener Rami Amoudi (30) og Rajab Daka (34) ble rekruttert av Hamas og fikk i oppgave å filme sikkerhetsinstallasjoner i det sentrale Israel, inkludert militærbaser, politistasjoner og rakettforsvaret Iron Dome.

Daka skal også ha blitt bedt av Hamas om å oppgi de nøyaktige koordinatene for hvor raketter fra Gazastripen landet, tilsynelatende for å hjelpe terrorgruppen med å forbedre rakettenes presisjon.

Både Amoudi og Daka kommer opprinnelig fra Gazastripen, men begge fikk mulighet til å flytte til Israel på familiegjenforening siden de har israelske mødre. Dakas mor er israelsk-arabisk fra byen Lod, mens Amoudi har en israelsk-jødisk mor. Mennene ble arrestert 2. januar og siktet 27. januar.

Shin Bet har i mange år frarådet regjeringens politikk, som åpner for at innbyggere på Gazastripen kan komme til Israel og Vestbredden gjennom familiegjenforening. Ifølge sikkerhetstjenesten har det vært flere tilfeller hvor personer i dette programmet har blitt rekruttert av Hamas.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag