Israelere skal ha spionert for Hamas

De to mennene fikk oppholdstillatelse i Israel fordi de har israelske mødre.
Hamas-medlemmer i Nablus (Illustrasjoinsfoto: Lodgaard / Flickr.com / CC)
Hamas-medlemmer i Nablus på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Lodgaard / Flickr.com / CC)

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet sier de har avslørt en spionring fra Hamas som opererte i det sentrale Israel. To israelske statsborgere skal angivelig ha gitt terrorgruppen detaljert informasjon om sikkerhetsfasiliteter i Israel og annen etterretningsinformasjon, skriver Times of Israel.

Shin Bet mener Rami Amoudi (30) og Rajab Daka (34) ble rekruttert av Hamas og fikk i oppgave å filme sikkerhetsinstallasjoner i det sentrale Israel, inkludert militærbaser, politistasjoner og rakettforsvaret Iron Dome.

Daka skal også ha blitt bedt av Hamas om å oppgi de nøyaktige koordinatene for hvor raketter fra Gazastripen landet, tilsynelatende for å hjelpe terrorgruppen med å forbedre rakettenes presisjon.

Både Amoudi og Daka kommer opprinnelig fra Gazastripen, men begge fikk mulighet til å flytte til Israel på familiegjenforening siden de har israelske mødre. Dakas mor er israelsk-arabisk fra byen Lod, mens Amoudi har en israelsk-jødisk mor. Mennene ble arrestert 2. januar og siktet 27. januar.

Shin Bet har i mange år frarådet regjeringens politikk, som åpner for at innbyggere på Gazastripen kan komme til Israel og Vestbredden gjennom familiegjenforening. Ifølge sikkerhetstjenesten har det vært flere tilfeller hvor personer i dette programmet har blitt rekruttert av Hamas.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise