Påstår Hamas vil slutte med ballong-terroren

Slutter ifølge rapporter med ballong-bombene etter advarsler fra Israel.

En bombe festet til en fotball landet i Israel etter å ha blitt fraktet over grensen med ballonger. (Foto: Twitter)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den palestinske terrorgruppen Hamas har angivelig gått med på å slutte å sende brannbomber og eksplosiver fra Gazastripen til Israel ved bruk av ballonger. Også Islamsk Jihad har gått med på dette, skriver Jerusalem Post.

Ifølge rapporter i media ble beslutningen tatt sent mandag kveld etter at en delegasjon fra den egyptiske etterretningen hadde besøkt Gazastripen. Egypt skal ha advart om at Israel ville slå hardt ned hvis terroren fortsatte.

Samtidig skal Israel ha gått med på å lette på restriksjonene på import og eksport fra Gazastripen, uten at detaljer er kjent. Nylig ble det eksportert jordbær fra Gaza til England for første gang, i et samarbeid med Israel.

De siste ukene er det sendt flere titalls bomber over til Israel fra Gazastripen ved bruk av ballonger. Både granater, hjemmelagde bomber og andre former for eksplosiver har truet befolkningen i områdene nær Gaza. Mange frykter at barn skal finne ballongene og bli skadet eller drept av eksplosivene.

Men til tross for rapporter om at de palestinske terrorgruppene skal slutte med ballong-terroren, ble det tirsdag funnet ballonger med mistenkelige gjenstander i både Sdot i Negev og utenfor byen Ashkelon nord for Gaza.

Som MIFF har skrevet om tidligere jobbes det fremdeles med å få på plass en fem år lang våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det pågår ikke direkte forhandlinger mellom partene, men Egypt fungerer som et mellomledd.

Forrige artikkel– Vi bare venter på et påskudd til å jevne Tel Aviv med jorden
Neste artikkel– Jeg vil gå tilbake på Trumps politikk om bosetninger
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.