Hamas sa nei til 136 milliarder kroner til utvikling av Gaza

Nekter å gi opp sine terror-raketter.
Hamas-leder Ismail Haniyeh talte i begravelsen til den iranske generalen Qasem Soleimani. (Foto: Khamanei.ir)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Ismail Haniyeh, som er en av de fremste lederne i Hamas, sier bevegelsen som styrer Gaza har sagt nei til et tilbud om utviklingsstøtte til Gaza på 136 milliarder kroner.

– Vi forstod at vi i bytte måtte oppløse våre militære avdelinger og innlemme dem i politistyrkene og levere inn våre våpen, spesielt de tunge våpnene, raketter som treffer Tel Aviv og enda lengre, og oppgi kapasiteten til selvstyre på Gaza, sier Haniyeh til avisen Al-Lusail i Qatar. Tilbudet skal ha kommet som en del av Trump-planen, skriver Times of Israel.

– Vi ønsker å bryte blokaden, og vi ønsker

[utviklings-]

prosjekter i Gaza. Vi ønsker en havn i Gaza – men som en rettighet, ikke i bytte med våre politiske prinsipper og avvæpning. Vårt prinsipp er Palestina fra elven til havet, retten til retur, løslatelse av fangene og etablering av en fullt suveren palestinsk stat med Jerusalem som hovedstad, sa Haniyeh.

Nok en gang får vi altså bevis på at NRK skrev fake news om Hamas i mai 2017. Det store målet er å fjerne den jødiske staten. Det er viktigere enn at to millioner innbyggere mottar en enorm utviklingshjelp som tilsvarer nesten 70.000 kroner per innbygger.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkel– Netanyahu ønsker fortsatt anneksjon
Neste artikkelKamphandlinger mellom Hizbollah og Israel
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise