Hamas sa nei til 136 milliarder kroner til utvikling av Gaza

Nekter å gi opp sine terror-raketter.

Hamas-leder Ismail Haniyeh talte i begravelsen til den iranske generalen Qasem Soleimani. (Foto: Khamanei.ir)

Ismail Haniyeh, som er en av de fremste lederne i Hamas, sier bevegelsen som styrer Gaza har sagt nei til et tilbud om utviklingsstøtte til Gaza på 136 milliarder kroner.

– Vi forstod at vi i bytte måtte oppløse våre militære avdelinger og innlemme dem i politistyrkene og levere inn våre våpen, spesielt de tunge våpnene, raketter som treffer Tel Aviv og enda lengre, og oppgi kapasiteten til selvstyre på Gaza, sier Haniyeh til avisen Al-Lusail i Qatar. Tilbudet skal ha kommet som en del av Trump-planen, skriver Times of Israel.

– Vi ønsker å bryte blokaden, og vi ønsker

[utviklings-]

prosjekter i Gaza. Vi ønsker en havn i Gaza – men som en rettighet, ikke i bytte med våre politiske prinsipper og avvæpning. Vårt prinsipp er Palestina fra elven til havet, retten til retur, løslatelse av fangene og etablering av en fullt suveren palestinsk stat med Jerusalem som hovedstad, sa Haniyeh.

Nok en gang får vi altså bevis på at NRK skrev fake news om Hamas i mai 2017. Det store målet er å fjerne den jødiske staten. Det er viktigere enn at to millioner innbyggere mottar en enorm utviklingshjelp som tilsvarer nesten 70.000 kroner per innbygger.

Forrige artikkel– Netanyahu ønsker fortsatt anneksjon
Neste artikkelKamphandlinger mellom Hizbollah og Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.