Tjente millioner på å smugle for Hamas

Nå er israeleren dømt til sju års fengsel.
Grenseovergangen Kerem Shalom er åpnet igjen etter flere dager med fred og ro langs Gaza-grensen. (Foto: The Israel Project)
Hver dag går det hundrevis av lastebillass med varer fra Israel til Gaza gjennom Kerem Shalom. (Foto: The Israel Project)

En innbygger i det sørlige Israel er dømt til sju års fengsel, halvannet års prøvetid og en bot på 540.000 kroner for å ha solgt varer til en person på Gazastripen som samarbeider med Hamas. Israeleren skal blant annet ha solgt rør som terrorgruppen bruker til å produsere raketter.

I retten ble det pekt på at israeleren tjente titalls millioner kroner på å selge utstyr til kjøpmenn på Gaza som jobbet med Hamas. Varene ble fraktet gjennom grenseovergangen Kerem Shalom, skriver Jerusalem Post.

I tillegg til rør ble det solgt gjerder, tykke tinnplater, jernbeholdere og mer. Israeleren skrev i tolldeklareringen at varene var ment for et selskap som jobbet i Gaza, i et forsøk på å skjule for inspektørene at varene gikk til en person som Israel hadde under oversikt grunn av hans bånd til Hamas.

Det antas at utstyret ble brukt til å produsere raketter, granater og andre våpen. Israeleren ble pågrepet av den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet og det israelske politiet etter at han ble avslørt ved bruk av telefonavlytting.

Israeleren, som også skjulte inntektene fra skattemyndighetene, var konkurs i tiden smuglingen pågikk. Han ble dømt for forbrytelser som skader statens sikkerhet, samt konspirasjon om å begå en forbrytelse, kontakt med en utenlandsk agent, grovt bedrageri, hvitvasking og skatteunndragelse.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise