Israel konfiskerte 23 tonn sjokolade som skulle finansiere Hamas

Israelske myndigheter oppdaget noe mistenkelig med sjokoladene.
Det israelske forsvaret konfiskerte 23 tonn med sjokolade, som skulle finansiere terroren til Hamas. (Foto: IDF)

Det israelske forsvaret konfiskerte 23 tonn med sjokolade som var på vei til Hamas. Årsaken var at salg av sjokoladene skulle fungere som finansiering av den palestinske terrorgruppen, skriver Jerusalem Post.

De israelske myndighetene som kontrollerer varene som krysser grensen fra Israel og inn på Gazastripen hadde begynt å legge merke til det de omtaler som mistenkelig import av matvarer. Mistanken gikk ut på at Hamas ønsket å finansiere sin terrorvirksomhet blant annet gjennom salg av sjokolader.

Etterforskningen viste at to selskaper som importerte varene brukte penger fra Iran til å kanalisere dem til Hamas gjennom sjokolader og andre varer. Selskapene ble umiddelbart satt på en liste over selskaper som finansierer terror. Det var denne etterforskningen som førte til konfiskeringen av 23 tonn sjokolade.

– Vi vil fortsette å stanse nettverkene som finansierer terror, uansett hva slags metode de bruker, sier Israels forsvarsminister Benny Gantz.

De konfiskerte produktene skulle selges av Hamas til innbyggerne på Gaza og pengene fra salget skulle generere inntekter til terrorgruppen, ifølge israelsk etterretning og byråer som arbeider for å hindre terrorfinansiering.

– I stedet for å ta vare på innbyggerne på Gazastripen forsøker Hamas å bygge opp sine militære styrker. Det vil Israel forhindre, sier Gantz.

Her står 23 tonn med sjokolade, som skulle gå til å finansiere terrorvirksomheten til Hamas. (Foto: IDF)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise