To dømt til døden for samarbeid med Israel

Hamas har dømt to palestinere til døden for angivelig å ha samarbeidet med Israel.
Hamas har dømt seks menn til døden. Her fra en parade i Gaza 4. oktober 2021. (Foto: Atia Mohammed/Flash90 )

En Hamas-domstol på Gazastripen har dømt to menn til døden på grunn av anklager om at de har samarbeidet med Israel. Retten har bestemt at de to mennene fra Khan Younis og Rafah skal bli hengt, skriver Times of Israel.

Det er ikke kjent når dommen eventuelt vil bli fullbyrdet. To andre menn ble dømt til hardt straffearbeid, også de anklaget for samarbeid med Israel.

Hamas har tidligere holdt offentlige henrettelser av personer de anklager for å samarbeide med Israel. Ifølge menneskerettighetsorganisasjoner har Hamas dømt 130 mennesker til døden siden 2007, 25 har blitt henrettet.

Henrettelsene har blitt kritisert av de palestinske selvstyremyndighetene, rivalene til Hamas, fordi de er gjennomført uten tillatelsen til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas. Palestinsk lov sier presidenten må godkjenne fullbyrdelsen av enhver henrettelse, noe han ikke har gjort siden 2006.

Samtidig har de palestinske selvstyremyndighetene i Betlehem dømt en palestinsk mann til 15 års fengsel, fordi han forsøkte å selge eiendom til en jøde. I henhold til palestinsk lov kan salg av eiendom til jøder straffes med døden, men PA har ikke henrettet noen siden 2005, da fem mennesker ble henrettet.

Hamas forbereder galgen i forbindelse med en henrettelse på Gazastripen 2. oktober 2013. (Foto: Gaza Interior Ministry)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise