Seks dømt til døden på Gazastripen

Hamas vil henge seks palestinere fordi de mener de er informanter for Israel.
Hamas har dømt seks menn til døden. Her fra en parade i Gaza 4. oktober 2021. (Foto: Atia Mohammed/Flash90 )

Den islamistiske terrorgruppen Hamas, som styrer Gazastripen, kunngjorde torsdag 28. oktober at de har dømt seks palestinske «informanter» til døden for angivelig å ha gitt informasjon til Israel, skriver Times of Israel.

I tillegg til de seks som er dømt til døden er flere andre påståtte informanter dømt til ulike straffer, som livstid i fengsel til hardt straffearbeid. Også for to uker siden ble to menn dømt til døden for «samarbeid med Israel».

Sakene skal være avgjort og det blir ingen ankemuligheter, ifølge Hamas. Terrorgruppen oppfordrer samtidig andre som skulle jobbe som informanter for Israel om å melde seg, da skal de slippe unna «med mildere straff».

Hamas har tidligere holdt offentlige henrettelser av personer de anklager for å «samarbeide» med Israel. Ifølge menneskerettighetsorganisasjoner har Hamas dømt 130 mennesker til døden siden 2007, 25 har blitt henrettet.

Henrettelsene har blitt kritisert av de palestinske selvstyremyndighetene, rivalene til Hamas, fordi de er gjennomført uten tillatelsen til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas. Palestinsk lov sier presidenten må godkjenne fullbyrdelsen av enhver henrettelse, noe han ikke har gjort siden 2006.

Hamas forbereder galgen i forbindelse med en henrettelse på Gazastripen 2. oktober 2013. (Foto: Gaza Interior Ministry)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise