Storbritannia vil forby all støtte til Hamas

Landets innenriksminister sier de ikke lenger vil skille mellom den politiske og militære fløyen.
Medlemmer av Izz al-Din al-Qassam Brigadene, den militære fløyen til Hamas, i en militærparade på Gazastripen 28. mai 2021. Storbritannia mener det kun er et kunstig skille mellom den politiske og militære fløyen av Hamas. (Foto: Flash90)

Storbritannia vil fredag erklære hele Hamas som en terrororganisasjon og forby all støtte til dem. Hvis man støtter Hamas vil man må risikere opp mot 10 års fengsel, bekrefter den britiske ambassaden i Israel.

Landets innenriksminister Priti Patel kommer til å kunngjøre beslutningen på en begivenhet i Washington DC i USA fredag, skriver Times of Israel.

Storbritannia erklærte Izz al-Din al-Qassam Brigadene, Hamas’ militære ving, som en terrororganisasjon i 2001, men ikke den politiske delen, som styrer Gazastripen. Nå sier Patel at det ikke lenger vil være noe skille.

– Vi har sett at vi ikke lenger kan skille mellom den militære og den politiske delen. Det er basert på et bredt spekter av etterretning, informasjon og koblinger til terrorisme. Alvorligheten av det sier seg selv, sier ministeren.

Patel vil fremme saken i parlamentet i neste uke. Avgjørelsen vil bety at de som uttrykker støtte til Hamas, som møter deres medlemmer eller vifter med deres flagg vil risikere fengselsstraffer på opp mot ti års fengsel.

Den britiske innenriksministeren sier Hamas er «rabiat antisemittisk» og at et forbud mot gruppen skal bidra til at britiske jøder kan føle seg tryggere. Hun viser til at Hamas har stått bak svært mange terrorangrep mot jøder.

Patel mener dagens skille mellom den politiske og militære delen av Hamas bare er tull og at det bare dreier seg om et kunstig skille. Hun gjør det klart at de ikke vil akseptere ekstremismen og antisemittismen til Hamas, eller at jøder skal føle seg utrygge på skoler, i gatene, i synagogene og sine hjem.

Israels statsminister Naftali Bennett hyller beslutingen til Storbritannia.

– Hamas er en radikal islamistisk gruppe som angriper uskyldige israelere og som ønsker Israels utslettelse. Jeg ønsker Storbritannias beslutning om å erklære hele Hamas som en terrororganisasjon velkommen – for det er akkurat hva de er, skriver statsministeren i en Twitter-melding.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise