To Hamas-agenter pågrepet for spionasje i Israel

En israeler og en gazaner skal ha spionert inne i Israel for Hamas.
Hamas-spionene Hussein Biari (t.v) og Mahmoud Ahmad ble pågrepet i slutten av november 2021. (Foto: Shin Bet)

Sikkerhetstjenesten Shin Bet og det israelske politiet har pågrepet to Hamas-agenter som skal ha spionert inne på israelsk territorium.

De to pågrepne er identifisert som Hussein Biari, en israelsk borger med familie på Gazastripen, og Mahmoud Ahma, en innbygger på Gazastripen med arbeidstillatelse i Israel. Begge ble pågrepet den 29. november 2021. Ifølge Shin Bet de ble rekruttert av et Hamas-nettverk som rekrutterer og håndterer spioner til spionasje i Israel, skriver avisen Jerusalem Post.

– Shin Bet tar enhver terror- og spionasjeaktivitet fra Gazastripen alvorlig og vil fortsette å jobbe sammen med det israelske politiet og forsvaret for å oppdage og forhindre enhver fiendtlig aktivitet, sier sikkerhetstjenesten.

Etterforskningen avdekket at de to møtte representanter fra Hamas inne på Gazastripen, hvor de ble utdelt ulike oppdrag og fikk opplæring i hvordan de skulle kunne holde kontakten med terrorgruppen hemmelig.

Ahmad ble rekruttert til spionnettverket i 2019 og har jobbet med å samle inn informasjon om hvor rakettforsvaret Iron Dome har vært utplassert over hele Israel. Han skal også ha fotografert israelske soldater i byen Ashkelon.

Biari har blitt med i nettverket i løpet av det siste året og skal ha samlet inn informasjon om militærbaser, israelske soldater og Iron Dome. Han skal også ha fått i oppdrag å prøve å få den arabiske befolkningen i Israel til å gjøre opprør, til å samle inn våpen og planlegge terrorangrep i Israel.

Shin Bet understreker at dette viser at Hamas utnytter grenseovergangen mellom Israel og Gazastripen til sine terroraktiviteter i Israel. Israel økte i oktober antallet arbeidstillatelser i Israel for palestinere på Gazastripen til 10.000, et rekordhøyt antall. Selv om dem som får arbeidstillatelse i Israel må gjennom grundige bakgrunnssjekker, forsøker Hamas å utnytte muligheten til å få dem til å gjennomføre terror eller spionasje mot Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise