Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Her øver Hamas på å kidnappe israelere

Hamas øver på å angripe en israelsk militærbase og kidnappe soldater i desember 2021. (Foto: Hamas)
Kidnappinger og raketter var en del av en stor militærøvelse på Gazastripen.

I en stor militærøvelse på Gazastripen simulerte terrorgruppen Hamas et angrep på en militærbase, hvor man øvet på å kidnappe israelske soldater. Øvelsen hadde fått navnet «Jerusalems skjold», skriver Israel Hayom.

Under øvelsen ble det også avfyrt tre raketter fra Gazastripen og ut i Middelhavet. En Hamas-tilknyttet TV-stasjon har publisert flere videoer og bilder fra øvelsen, hvor det også ble brukt maskingevær og granatkastere.

Et medlem av Hamas sier til TV-kanalen at «øvelsen handler om å vise vår vilje og besluttsomhet mot den zionistiske okkupanten». Selv om Israel ikke okkuperer Gazastripen, ser Hamas på hele Israel som okkupert land.

Samtidig kommer den israelske generalmajoren Ghasan Alyan med et budskap til innbyggerne på Gazastripen via arabiskspråklige nettsider. Budskapet kommer etter at det ble kjent at en mann fra Gaza, som hadde arbeidstillatelse i Israel, ble pågrepet for spionasje på vegne av Hamas.

«Hamas misbruker dere. I dag ble det kjent at Hamas betalte en innbygger på Gaza, Mahmoud Ahmad, 1000 kroner til å bruke sin arbeidstillatelse til å delta i spionasje og terroraktiviteter mot Israel», skriver generalmajoren.

I dag har rekordmange 10.000 palestinere på Gazastripen arbeidstillatelse i Israel, men Alyan advarer om at ordningen står i fare hvis den fortsetter å misbrukes av Hamas til spionasje og terroraktiviteter mot Israel.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart