Her øver Hamas på å kidnappe israelere

Kidnappinger og raketter var en del av en stor militærøvelse på Gazastripen.
Hamas øver på å angripe en israelsk militærbase og kidnappe soldater i desember 2021. (Foto: Hamas)

I en stor militærøvelse på Gazastripen simulerte terrorgruppen Hamas et angrep på en militærbase, hvor man øvet på å kidnappe israelske soldater. Øvelsen hadde fått navnet «Jerusalems skjold», skriver Israel Hayom.

Under øvelsen ble det også avfyrt tre raketter fra Gazastripen og ut i Middelhavet. En Hamas-tilknyttet TV-stasjon har publisert flere videoer og bilder fra øvelsen, hvor det også ble brukt maskingevær og granatkastere.

Et medlem av Hamas sier til TV-kanalen at «øvelsen handler om å vise vår vilje og besluttsomhet mot den zionistiske okkupanten». Selv om Israel ikke okkuperer Gazastripen, ser Hamas på hele Israel som okkupert land.

Samtidig kommer den israelske generalmajoren Ghasan Alyan med et budskap til innbyggerne på Gazastripen via arabiskspråklige nettsider. Budskapet kommer etter at det ble kjent at en mann fra Gaza, som hadde arbeidstillatelse i Israel, ble pågrepet for spionasje på vegne av Hamas.

«Hamas misbruker dere. I dag ble det kjent at Hamas betalte en innbygger på Gaza, Mahmoud Ahmad, 1000 kroner til å bruke sin arbeidstillatelse til å delta i spionasje og terroraktiviteter mot Israel», skriver generalmajoren.

I dag har rekordmange 10.000 palestinere på Gazastripen arbeidstillatelse i Israel, men Alyan advarer om at ordningen står i fare hvis den fortsetter å misbrukes av Hamas til spionasje og terroraktiviteter mot Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise