Har Israel sionistiske drapsdelfiner?

Hamas påstår i alle fall at en av deres froskemenn ble jaget av en sionistisk drapsdelfin.
En delfin svømmer i Rødehavet utenfor den israelske byen Eilat. Hamas påstår at Israel bruker delfiner til å drepe terrorister under vann. Det er ikke kjent om delfinen på bildet er en hemmelig agent. (Foto: Noam Revkin Fenton/Flash90)

Den palestinske terrorgruppen Hamas anklager israelske sikkerhetsstyrker for å ha brukt en delfin til å jage en av deres froskemenn utenfor kysten av Gaza. Det skriver den palestinske avisen Al-Quds, ifølge Jerusalem Post.

Det var under en dykkeøvelse i Middelhavet at en av marinesoldatene til Hamas angivelig ble jaget av en delfin, som hadde utstyr som gjorde den i stand til å drepe terrorgruppens froskemenn, sier en talsperson for marinejegerne til Hamas’ militære ving Izz ad-Din al-Qassam-brigadene.

«Ifølge Hamas finnes det morderiske sionistiske delfiner», skriver analytiker Joe Truzman fra «Long War Journal», som følger terrorgruppen Hamas tett.

Han har også lagt ved en video hvor Hamas sier at en av deres froskemenn, som ble drept under krigen i mai 2021, fant en av drapsdelfinene. De viser også frem utstyr som de påstår skal ha tilhørt den israelske delfinen.

Hva funksjonen til dette utstyret angivelig skal være kommer ikke frem i videoen, men Al-Quds viser til en lignende hendelse fra august 2015 hvor en annen delfin angivelig skal ha vært utstyrt med et fjernstyrt kamera og våpen som kunne skyte harpun-lignende prosjektiler.

Al-Quds kilder hevder at Hamas i 2015 klarte å fange en av de israelske drapsdelfinene. Hamas påstod den gangen at delfinen var blitt «fratatt sin frie vilje» og gjort om «til en morder» av det israelske forsvaret. Hamas har flere ganger påstått at Israel har brukt delfiner og andre sjødyr som våpen.

Men Hamas er ikke alene om å komme med slike anklager. I 2010 sa den egyptiske guvernøren Mohamed Abdel Fadil Shousha at drapshaier i Sharm el-Sheikh var styrt av israelske Mossad for å ødelegge for egyptisk turisme. I 2011 fanget saudiarabiske myndigheter en gribb som de mente var en spion for Israel, etter en misforståelse om sporingsenheten den hadde på seg.

Tyrkiske myndigheter pågrep en mistenkt israelsk spionfugl i 2013, men slapp den fri etter at røntgenbilder viste at den ikke bar overvåkingsutstyr.

Ifølge Hamas ble en av deres froskemenn jaget av en sionistisk drapsdelfin. Her fra en øvelse i fjor. (Foto: Hamas)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise