Første kunstige hjerte transplantert i Israel

En hjertesyk 63 år gammel israelsk mann mottok et kunstig hjerte under en transplantasjon ved Beilinson-sykehuset.

Illustrasjon: Eric Schmuttenmaer
Illustrasjon: Eric Schmuttenmaer

For første gang i Israels historie har det blitt utført en permanent transplantasjon med et kunstig hjerte. Mekaniske hjerter har tidligere kun blitt brukt for å hjelpe svake hjerter.

Beilinson-sykehuset i Petah Tikva gjennomførte den oppsiktsvekkende operasjonen på en 63 år gammel israeler. Mannen hadde alvorlige hjertefeil som førte til at organene hans i resten av kroppen sviktet.

Eneste mulighet
Først opererte legene inn det kunstige hjertet for å stabilisere kroppen og hjelpe hjertet hans, men fant etter fem dager ut at skadene på hjertet var så kraftige at det måtte fjernes. Den eneste muligheten var å bruke det mekaniske hjertet i en transplantasjon, siden han trolig ikke ville overleve en transplantasjon med et menneskehjerte, opplyser sykehuset.

Over 1.000 slike transplantasjoner har blitt gjennomført med “ECMO-hjertet” internasjonalt, mens dette var første gang i Israel, opplyser Jerusalem Post.

Forrige artikkel– Situasjonen for palestinere i Libanon blir stadig verre
Neste artikkelJødisk flertall sikret?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no