Israel 45. beste land for mødre

Av 165 land havner Israel på 45. plass i en undersøkelse som definerer hvilket land som er best å bo i for mødre.

Foto: Skjermdump fra Save the Childrens rapport om beste land å bo i for mødre.
Foto: Skjermdump fra Save the Childrens rapport om beste land å bo i for mødre.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Save the Childrens årlige rapport om hvilket land som er best å bo i for mødre, ble publisert tirsdag denne uken. Ved hjelp av en rekke parametre som forventet levealder, barseldød, utdanning, lønn og så videre, lister de opp de ulike landene.

Kanskje ikke helt uventet havner vårt eget Norge på førsteplass i denne kåringen, tett fulgt av Island og Sveits. Storbritannia inntar 10. plassen, mens USA havner på 25. plass.

Israel ligger på en 45. plass av de 165 landene som undersøkelsen tar for seg. Områder der israelske kvinner skårer bra er forventet levealder (84 år) og lav hyppighet av barseldød. Mens én av hver 2.100 kvinner dør i USA mens de er gravide eller ved fødsel, er tallet i Israel nede på ett dødsfall per 5.100 kvinner. I Norge er det samme tallet én per 7.600 gravide, mens i Afghanistan dør én av 11 kvinner.

Et punkt der israelske kvinner ligger etter, er når det kommer til likelønn. Menn tjener i snitt 56 prosent mer enn kvinner. Det er likevel langt bedre enn i nabolandet Jordan, der menn tjener 500 prosent mer enn kvinner. I Norge tjener menn i snitt rundt 33 prosent mer enn kvinner.

Det verste landet i verden å føde barn i er ifølge undersøkelsen Niger, som kommer litt dårligere ut enn Afghanistan.

Forrige artikkelStadig flere IDF-soldater sliter med økonomien
Neste artikkelIDF forbereder seg på Nakba-dagen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no