Forventet levealder i Israel over 80 år

Forventet levealder i Israel har steget til nesten 81 år, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå. Det er to år mer enn for ti år siden.
Illustrasjon: flickr.com
Illustrasjon: flickr.com
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

80,8 år er nå forventet levealder for israelere. Tilbake i perioden 1998-2002 var forventet levealder to år mindre.

Den gjennomsnittlige levealderen i perioden 2005-2009, som statistikkbyråets siste statistikk bygger på, varierte ganske kraftig innad i Israel. Byen Ra’anana, som ligger sentralt i Israel og har mange rike innbyggere, hadde en gjennomsnittlig levealder på 85,5 år. Deretter fulgte Modi’in-Maccabim-Re’ut med 84,1 år og Beit Shemesh med 83.

På bunnen av skalaen kommer den beduinske landsbyen Rahat, der innbyggerne i snitt lever til de er 77,1 år gamle, mens araberne i Nasaret lever til de er 77,9 år. Gapet mellom topp og bunn er altså 8,4 år, skriver Ha’aretz. Tilsvarende ulikheter i levealder ser man også mellom rike og fattige bydeler i Oslo.

Det israelske samfunnet er på god vei mot å bremse “helsegapet” mellom de ulike minoritetene i Israel. I 1998-2002 var nemlig gapet mellom topp og bunn fire måneder lengre. Men som følge av den intensive stamcelle-forskningen som foregår i Israel, forventer en at dette gapet vil øke ytterligere i årene som kommer. De svært kostbare, men effektive behandlingsmetodene dette vil skape, kommer kun unntaksvis til å bli dekket av den obligatoriske helseforsikringen, og det vil derfor være de rike med ekstra privat forsikring som kan nyte godt av dette.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise