Betraktelig aktivitet i Sharons hjerne

Ariel Sharons hjerne responderer på bilder og stemmer fra familien sin, viser en fMRI-scanning. Han er derfor i “en tilstand av minimal bevissthet”, ikke koma som tidligere trodd.

På bildet fra 1998 hilser daværende utenriksminister Ariel Sharon (f.v.) på daværende generalsekretær i FN, Kofi Annan. (Foto: UN Photo)
På bildet fra 1998 hilser daværende utenriksminister Ariel Sharon (f.v.) på daværende generalsekretær i FN, Kofi Annan. (Foto: UN Photo)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Helt siden han falt inn i sin koma-lignende tilstand etter et slag i januar 2006, har Sharon vist betydelig hjerneaktivitet. I helgen testet eksperter ved Soroka medisinske senter i Be’ersheba hjernen hans ved å utsette den for ulike stimuli, for å stadfeste hvilken tilstand han egentlig er i.

Sharon fikk se familiebilder, høre opptak av stemmen til sønnen sin og ble utsatt for berøring. Legene ble overrasket over resultatene, skriver Ha’aretz. Det viste seg at aktiviteten i de respektive delene av hjernen var inntakt. Ytterligere tester ble gjort for å se hvor bevisst Sharon er over sine omgivelser. På tross av oppmuntrende resultater også her, kan ikke legene konkludere.

– Informasjon fra Sharons eksterne miljø når de riktige delene av hjernen hans. Men bevisene er ikke gode nok til å kunne svare på om Sharon er bevisst på sine omgivelser, sier professor Martin Monti fra California-universitetet i Los Angeles, som var med på undersøkelsene.

Lang karriere
Snart 85 år gamle Ariel Sharon var offisielt Israels statsminister fram til april 2006, en posisjon han hadde hatt siden 2001. Som politiker har han en lang karriere bak seg. I tillegg til å være statsminister har Sharon vært både utenriksminister, forsvarsminister og industri-, handel- og arbeidsminister for ulike regjeringer. Som soldat og offiser deltok han i samtlige av Israels kriger fra Uavhengighetskrigen i 1948 til Yom Kippur-krigen i 1973.

Forrige artikkelIngen israeler drept i terror fra Vestbredden
Neste artikkelBerlusconi ga ros til Mussolini som god leder og sovnet under Holocaust-markering
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no