Home Helse Utdanning for internasjonale helsearbeidere

Utdanning for internasjonale helsearbeidere

Siden 1971 har 750 studenter fra 90 land blitt utdannet i et felles ettårig fellesprogram ved Det hebraiske universitetet og Hadassah sykehuset i Jerusalem.

Glassmaleriene til Marc Zaharovich Chagall i Hadassah-sykehuset i Jerusalem. (Foto: Privat)
Glassmaleriene til Marc Zaharovich Chagall i Hadassah-sykehuset i Jerusalem. (Foto: Privat)

Mange av de tidligere studentene er blitt ledere i sine hjemland og internasjonalt. De arbeider mot sykdommer, ekstrem fattigdom og for god helse rundt om i verden. Studenter fra fattige land får stipender så studiet blir mulig for dem.

Nylig var det for andre gang en gjenforening av tidligere studenter. Det var 70 deltakere fra 20 land, melder Jerusalem Post. De skal bruke ni dager på å gjennomgå nye forskningsresultater på viktige felter innenfor helsesektoren. Blant de landene som har hatt studenter i programmet, er Kina, Albania, Kamerun, Etiopia, Mali, Russland, Sør-Sudan, Tanzania, og mange andre.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelRomfartøy på månen i 2015?
Neste artikkel– Vi vil stå sammen med Israel
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no
0

Your Cart