50 prosent færre dør av hjerteinfarkt

I løpet av ti år har antallet israelere som dør av hjerteinfarkt blitt halvert. Men for få kjenner igjen faresignalene tidlig nok.
Hjerteoperasjonsstue på et amerikansk sykehus. (Illustrasjon: Ruhrfisch, flickr.com)
Hjerteoperasjonsstue på et amerikansk sykehus. (Illustrasjon: Ruhrfisch, flickr.com)

Siden 2003 har antallet som dør i Israel som følge av hjerteinfarkt blitt redusert med 50 prosent. Men fortsatt risikerer 50 prosent av de som rammes av hjertestans sine egne liv, fordi de ikke ringer etter hjelp raskt nok. Dette kommer fram i en undersøkelse fra Israel Heart Society, som ble publisert i Ha’aretz torsdag.

De som er i størst fare for å omkomme, er de som får infarkt om natten. Mens mennesker venter 90 minutter på dagtid fra sine første smerter i brystet til de ringer etter ambulanse, er tidsrommet 120 minutter på nattestid. Raskest er de som er på jobb eller på et offentlig sted, som vanligvis ringer innenfor 36 minutter. Hvert minutt kan være forskjellen mellom liv og død, for mennesker som opplever hjerteinfarkt.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise