50 prosent færre dør av hjerteinfarkt

I løpet av ti år har antallet israelere som dør av hjerteinfarkt blitt halvert. Men for få kjenner igjen faresignalene tidlig nok.
Hjerteoperasjonsstue på et amerikansk sykehus. (Illustrasjon: Ruhrfisch, flickr.com)
Hjerteoperasjonsstue på et amerikansk sykehus. (Illustrasjon: Ruhrfisch, flickr.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Siden 2003 har antallet som dør i Israel som følge av hjerteinfarkt blitt redusert med 50 prosent. Men fortsatt risikerer 50 prosent av de som rammes av hjertestans sine egne liv, fordi de ikke ringer etter hjelp raskt nok. Dette kommer fram i en undersøkelse fra Israel Heart Society, som ble publisert i Ha’aretz torsdag.

De som er i størst fare for å omkomme, er de som får infarkt om natten. Mens mennesker venter 90 minutter på dagtid fra sine første smerter i brystet til de ringer etter ambulanse, er tidsrommet 120 minutter på nattestid. Raskest er de som er på jobb eller på et offentlig sted, som vanligvis ringer innenfor 36 minutter. Hvert minutt kan være forskjellen mellom liv og død, for mennesker som opplever hjerteinfarkt.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise