50 prosent færre dør av hjerteinfarkt

I løpet av ti år har antallet israelere som dør av hjerteinfarkt blitt halvert. Men for få kjenner igjen faresignalene tidlig nok.

Hjerteoperasjonsstue på et amerikansk sykehus. (Illustrasjon: Ruhrfisch, flickr.com)
Hjerteoperasjonsstue på et amerikansk sykehus. (Illustrasjon: Ruhrfisch, flickr.com)

Siden 2003 har antallet som dør i Israel som følge av hjerteinfarkt blitt redusert med 50 prosent. Men fortsatt risikerer 50 prosent av de som rammes av hjertestans sine egne liv, fordi de ikke ringer etter hjelp raskt nok. Dette kommer fram i en undersøkelse fra Israel Heart Society, som ble publisert i Ha’aretz torsdag.

De som er i størst fare for å omkomme, er de som får infarkt om natten. Mens mennesker venter 90 minutter på dagtid fra sine første smerter i brystet til de ringer etter ambulanse, er tidsrommet 120 minutter på nattestid. Raskest er de som er på jobb eller på et offentlig sted, som vanligvis ringer innenfor 36 minutter. Hvert minutt kan være forskjellen mellom liv og død, for mennesker som opplever hjerteinfarkt.

Forrige artikkelKrever våpenkontroll for sikkerhetsvakter
Neste artikkelAp sier ingenting om Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no