Syrer behandlet på sykehus i Israel

En syrer som ble såret under borgerkrigens kamper, døde på vei til sykehus. En annen syrer ble behandlet for moderate skader i Safed.

Operasjon på et av de israelske feltsykehusene på Haiti. (Illustrasjon: IDF, flickr.com)
Operasjon på et av de israelske feltsykehusene på Haiti. (Illustrasjon: IDF, flickr.com)

Hvilke skader den avdøde syreren hadde pådratt seg, har IDF så langt ikke sagt noe om. Men soldaten som pådro seg moderate skader, ble behandlet ved Ziv medisinske senter i Safed for splintskader.

Begge fikk umiddelbar behandling av det israelske forsvaret ved grenseområdet, før de ble fløyet videre til sykehuset. De to er henholdsvis nummer 15 og 16 fra den andre siden av den demilitariserte sonen på Golan-høydene, som har blitt behandlet i Israel etter at den syriske borgerkrigen brøt ut for to år siden. Tre pasienter er fortsatt innlagt på Ziv.

Forsvarsminister Moshe Ya’alon sier IDF har satt opp et feltsykehus ved grensen, for å kunne tilby umiddelbar assistanse til sårede, rapporterer Times of Israel.

– Vår politikk er å hjelpe i humanitære tilfeller. Og for å klare det har vi opprettet et feltsykehus langs grensen til Syria. I tilfeller hvor mennesker er hardt såret, vil vi overføre dem til israelske sykehus, sier Ya’alon.

Forrige artikkelTarik Elyounoussi vil aldri mer kunne spille fotball i Norge
Neste artikkelBosetterne klager over “de facto byggestans” på Vestbredden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no