Syrer behandlet på sykehus i Israel

En syrer som ble såret under borgerkrigens kamper, døde på vei til sykehus. En annen syrer ble behandlet for moderate skader i Safed.
Operasjon på et av de israelske feltsykehusene på Haiti. (Illustrasjon: IDF, flickr.com)
Operasjon på et av de israelske feltsykehusene på Haiti. (Illustrasjon: IDF, flickr.com)

Hvilke skader den avdøde syreren hadde pådratt seg, har IDF så langt ikke sagt noe om. Men soldaten som pådro seg moderate skader, ble behandlet ved Ziv medisinske senter i Safed for splintskader.

Begge fikk umiddelbar behandling av det israelske forsvaret ved grenseområdet, før de ble fløyet videre til sykehuset. De to er henholdsvis nummer 15 og 16 fra den andre siden av den demilitariserte sonen på Golan-høydene, som har blitt behandlet i Israel etter at den syriske borgerkrigen brøt ut for to år siden. Tre pasienter er fortsatt innlagt på Ziv.

Forsvarsminister Moshe Ya’alon sier IDF har satt opp et feltsykehus ved grensen, for å kunne tilby umiddelbar assistanse til sårede, rapporterer Times of Israel.

– Vår politikk er å hjelpe i humanitære tilfeller. Og for å klare det har vi opprettet et feltsykehus langs grensen til Syria. I tilfeller hvor mennesker er hardt såret, vil vi overføre dem til israelske sykehus, sier Ya’alon.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise