Syrer behandlet på sykehus i Israel

Operasjon på et av de israelske feltsykehusene på Haiti. (Illustrasjon: IDF, flickr.com)
Operasjon på et av de israelske feltsykehusene på Haiti. (Illustrasjon: IDF, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Hvilke skader den avdøde syreren hadde pådratt seg, har IDF så langt ikke sagt noe om. Men soldaten som pådro seg moderate skader, ble behandlet ved Ziv medisinske senter i Safed for splintskader.

Begge fikk umiddelbar behandling av det israelske forsvaret ved grenseområdet, før de ble fløyet videre til sykehuset. De to er henholdsvis nummer 15 og 16 fra den andre siden av den demilitariserte sonen på Golan-høydene, som har blitt behandlet i Israel etter at den syriske borgerkrigen brøt ut for to år siden. Tre pasienter er fortsatt innlagt på Ziv.

Forsvarsminister Moshe Ya’alon sier IDF har satt opp et feltsykehus ved grensen, for å kunne tilby umiddelbar assistanse til sårede, rapporterer Times of Israel.

– Vår politikk er å hjelpe i humanitære tilfeller. Og for å klare det har vi opprettet et feltsykehus langs grensen til Syria. I tilfeller hvor mennesker er hardt såret, vil vi overføre dem til israelske sykehus, sier Ya’alon.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag