Polioutbrudd i Sør-Israel

De israelske helsemyndighetene har bestemt at alle israelske barn under ni år skal vaksineres mot poliomyelitt. For flere uker siden ble det oppdaget polio-virus i beduinbyen Rahat i Negev (Sør-Israel).

Polioimmunisering i India (Illustrasjon: RIBI Image Library, flickr.com)
Polioimmunisering i India (Illustrasjon: RIBI Image Library, flickr.com)

Først tenkte man å vaksinere 200.000 barn i Sør-Israel. Men nå er det bestemt at alle barn i hele Israel skal vaksineres. Aksjonen skal ta 60 dager, og vaksinasjonen skal foregå i skoler og klinikker.

Israel har bestilt 500.000 doser av medisinen. Vaksinen blir gitt som en medisin som blir tatt via munnen.

Allerede i forrige uke kom det melding om at polio kunne spre seg nordover i Israel gjennom kloakksystemet.

Vaksinering for polio bærer med seg vanskelige etiske spørsmål, melder Ha’aretz. Ved bruk av levende virus sprer sykdommen seg videre fra barna til omgivelsene. Hensikten er altså å spre et virus, for å gjøre dem immune. Faren er at det kan smitte andre barn, noe som kan være dødelig om deres immunforsvar er svakt fra før.

Kilde: Den engelske dagsrevyen på IBA søndag 4. august 2013.

 

Kenneth O. Bakken bidro til denne artikkelen.

Forrige artikkel– Israel burde kutte alle bånd til EU
Neste artikkelFor store moralske krav til ledere?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no