Polioutbrudd i Sør-Israel

De israelske helsemyndighetene har bestemt at alle israelske barn under ni år skal vaksineres mot poliomyelitt. For flere uker siden ble det oppdaget polio-virus i beduinbyen Rahat i Negev (Sør-Israel).
Polioimmunisering i India (Illustrasjon: RIBI Image Library, flickr.com)
Polioimmunisering i India (Illustrasjon: RIBI Image Library, flickr.com)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Først tenkte man å vaksinere 200.000 barn i Sør-Israel. Men nå er det bestemt at alle barn i hele Israel skal vaksineres. Aksjonen skal ta 60 dager, og vaksinasjonen skal foregå i skoler og klinikker.

Israel har bestilt 500.000 doser av medisinen. Vaksinen blir gitt som en medisin som blir tatt via munnen.

Allerede i forrige uke kom det melding om at polio kunne spre seg nordover i Israel gjennom kloakksystemet.

Vaksinering for polio bærer med seg vanskelige etiske spørsmål, melder Ha’aretz. Ved bruk av levende virus sprer sykdommen seg videre fra barna til omgivelsene. Hensikten er altså å spre et virus, for å gjøre dem immune. Faren er at det kan smitte andre barn, noe som kan være dødelig om deres immunforsvar er svakt fra før.

Kilde: Den engelske dagsrevyen på IBA søndag 4. august 2013.

 

Kenneth O. Bakken bidro til denne artikkelen.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkel– Israel burde kutte alle bånd til EU
Neste artikkelFor store moralske krav til ledere?
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise