Israelsk militærlege reddet livet til palestinsk baby

- I medisinske spørsmål er det ingen forskjell på jøder og palestinere, understreker legen som nylig reddet en baby på en måned som holdt på å kveles.
Denne babyens liv ble reddet av israelsk militært helsepersonell utenfor Ramallah. (Foto: IDF.)
Denne babyens liv ble reddet av israelsk militært helsepersonell utenfor Ramallah. (Foto: IDF.)

Om kvelden fredag 25. april var en tragedie nær ved å ramme en palestinsk familie i landsbyen Beitin i nærheten av Ramallah, da deres én måned gamle datter fikk akutt anfall av kvelning mens hun lekte i hjemmet. Moren i familien tok babyen med seg til det nærmeste israelske sjekkpunktet for å søke hjelp, og en lege fra det israelske militæret ble raskt tilkalt, da barnet hadde blitt apatisk, slet med å puste og var i tydelig fare.

Fenrik Ben Tzanani og hans medisinske team var på plass i løpet av fem til syv minutter, og deres innsats førte til at det lille barnets liv ble reddet, forteller IDFs offisielle blogg. Da det ble klart at barnets liv var utenfor fare, ble hun sendt videre til et sykehus i Ramallah i en palestinsk ambulanse.

– Divisjonens hovedkvarter har fått mange telefoner fra innbyggere i Beitin som ringer for å uttrykke takknemlighet, forteller legen som utførte livredningen.

– I medisinske spørsmål er det ingen forskjell på jøder og palestinere. En baby på en måned er et menneske, og derfor er vi forpliktet til å redde livet hennes. Vi har hatt mange tilfeller der vi har behandlet unge palestinere som trengte medisinsk hjelp etter å ha kastet steiner eller skutt mot israelske soldater, men dette var den første gangen jeg var med på å behandle en baby, forteller Tzanani.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise