Israel på topp ti blant land med best helse

Se hvor langt foran Israel ligger i forhold til Norge.

Sandvolleyball på stranden i Tel Aviv. (Foto: Priyadarshi Ranjan, flickr)
Det er meldt hetebølge i Israel i helgen. Mange vil nok trekke til stranden. (Foto: Priyadarshi Ranjan, flickr)

31. oktober meldte The Independent om en rangering av land med best helse. Rangeringen er utført av Bloomberg, og er basert på tall fra FN, Verdensbanken og Verdens helseorganisasjon (WHO). Rangeringen er kalkulert på grunnlag av helseindikatorer (som for eksempel forventet levealder, dødsårsaker, dødsrater) og helserisikoindikatorer (som for eksempel bruk av tobakk og alkohol, overvekt, kolesterol, forurensning, vaksineprogrammer etc.).

Singapore kommer på første plass. Israel kommer på 6. plass. Norge ligger helt nede på 18. plass.

Israels naboland kommer langt ned på listen. Syria på 42. plass, Egypt på 63. plass, Jordan på 66. plass, Libanon på 68. plass og Saudi-Arabia på 72. plass.

Både Norge og Israels arabiske naboland har noe å lære av Israel når det kommer til helse.

 

Relaterte artikler:

 

Israel er blitt et bedre land til tross for terror og rask befolkningsøkning

I 1988 rangerte magasinet The Economist Israel på 30. plass i verden over land det er best å bli født i. 25 år senere har Israel rykket fram ti plasser, til tross for flere kriger, stor innvandring og raskere befolkningsvekst enn noen andre vestlige land.

 

Israelerne scorer høyt i lykke

På en ny rangering av verdens mest lykkelige innbyggere kommer israelerne på 11. plass, like bak Australia (10) og foran land som USA (17), Storbritannia (22) og Tyskland (26).

 

Du bør støtte Israel fordi landet gir et stort positiv bidrag til verden

Hvorfor støtte Israel? – Fordi Israels forskning, høyteknologi og utviklingshjelp gir et enormt stort positivt bidrag til verden. På «Good Country Index» ligger Israel på femteplass i verden i vitenskap og teknologi. Til sammenligning ligger Norge på 40. plass.

Forrige artikkelIsrael og folkeretten
Neste artikkelEshel Tzur i MIFF Kristiansand: Israel, konflikten og vann
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.