Israelsk sykehus hjalp 16 palestinske barn med å høre for aller første gang

– Vi er glad for å ha fått lov til å bidra til en så dramatisk endring av livene deres, sier legene.

16 palestinske barn ble operert og fikk høre for første gang i sitt liv. (Illustrasjonsfoto: Ridge Leoni/Flickr)
16 palestinske barn ble operert og fikk høre for første gang i sitt liv. (Illustrasjonsfoto: Ridge Leoni/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

På Hadassah Ein Kerem-sykehuset i Jerusalem fikk 16 døve palestinske barn operert inn et cochleaimplantat, som gjorde at de kunne høre for første gang i sitt liv. Et cochleaimplantat konverterer lyder til informasjon som hjernen kan forstå, og tilbys hovedsakelig til hørselshemmede med så store hørselstap at det er liten eller ingen mulighet til å oppfatte tale med et vanlig høreapparat.

Cochleaimplantater er vanlig i den vestlige verden, men ikke like tilgjengelig i mindre utviklede regioner. De 16 barna som ble operert kommer fra Vestbredden og Gaza, og operasjonene er en del av arbeidet til Peres Center for Peace. Operasjonene har foregått over det siste året, men i forrige måned ble seks av barna operert én etter én i en intensiv rekke av operasjoner. Alle skal ha vært vellykkede.

– Dette er et fantastisk prosjekt som gjør at barn får muligheten til komme ut av en verden av stillhet til å kunne leve et normalt liv, sier doktor Michal Kaufmann, som var hovedansvarlig for det medisinske inngrepet, til avisen Yedioth Ahronoth.

Mange av barna var uten pasientjournal, slik at legene måtte utføre omfattende tester på dem. I tillegg til operasjonene kreves tilrettelegging og flere måneder med rehabilitering. Både kirurger, øre-nese-hals-spesialister og logopeder har bidratt.

– Før de ble operert, hadde ikke barna lært seg å å snakke. De hadde ikke et godt nok apparat rundt seg til å lære dem opp. Operasjonen åpnet opp deres verden og deres evne til å kommunisere. Vi er glad for å ha fått lov til å bidra til en så dramatisk endring av livene deres, sier den ansvarlige for operasjonene.

Med et cochleaimplantatet kan mange høre for første gang. (Illustrasjonsfoto: Ryan Poole/Flickr)
Med et cochleaimplantatet kan mange høre for første gang. (Illustrasjonsfoto: Ryan Poole/Flickr)
Forrige artikkelIDF-soldat dømt til 18 måneders fengsel for drap
Neste artikkelÅrsmøte i MIFF Sunnmøre
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.