Israelsk sykehus hjalp 16 palestinske barn med å høre for aller første gang

- Vi er glad for å ha fått lov til å bidra til en så dramatisk endring av livene deres, sier legene.
16 palestinske barn ble operert og fikk høre for første gang i sitt liv. (Illustrasjonsfoto: Ridge Leoni/Flickr)
16 palestinske barn ble operert og fikk høre for første gang i sitt liv. (Illustrasjonsfoto: Ridge Leoni/Flickr)

På Hadassah Ein Kerem-sykehuset i Jerusalem fikk 16 døve palestinske barn operert inn et cochleaimplantat, som gjorde at de kunne høre for første gang i sitt liv. Et cochleaimplantat konverterer lyder til informasjon som hjernen kan forstå, og tilbys hovedsakelig til hørselshemmede med så store hørselstap at det er liten eller ingen mulighet til å oppfatte tale med et vanlig høreapparat.

Cochleaimplantater er vanlig i den vestlige verden, men ikke like tilgjengelig i mindre utviklede regioner. De 16 barna som ble operert kommer fra Vestbredden og Gaza, og operasjonene er en del av arbeidet til Peres Center for Peace. Operasjonene har foregått over det siste året, men i forrige måned ble seks av barna operert én etter én i en intensiv rekke av operasjoner. Alle skal ha vært vellykkede.

– Dette er et fantastisk prosjekt som gjør at barn får muligheten til komme ut av en verden av stillhet til å kunne leve et normalt liv, sier doktor Michal Kaufmann, som var hovedansvarlig for det medisinske inngrepet, til avisen Yedioth Ahronoth.

Mange av barna var uten pasientjournal, slik at legene måtte utføre omfattende tester på dem. I tillegg til operasjonene kreves tilrettelegging og flere måneder med rehabilitering. Både kirurger, øre-nese-hals-spesialister og logopeder har bidratt.

– Før de ble operert, hadde ikke barna lært seg å å snakke. De hadde ikke et godt nok apparat rundt seg til å lære dem opp. Operasjonen åpnet opp deres verden og deres evne til å kommunisere. Vi er glad for å ha fått lov til å bidra til en så dramatisk endring av livene deres, sier den ansvarlige for operasjonene.

Med et cochleaimplantatet kan mange høre for første gang. (Illustrasjonsfoto: Ryan Poole/Flickr)
Med et cochleaimplantatet kan mange høre for første gang. (Illustrasjonsfoto: Ryan Poole/Flickr)

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise