Tel Aviv en av de mest veganvennlige byene i verden

Kanskje ikke så overraskende når Israel har flere veganere per innbygger enn noe annet land.
Tel Aviv er en av de mest veganvennlige byene i verden. Mye takket være falafel. (Foto: Bengin Ahmad)
Tel Aviv er en av de mest veganvennlige byene i verden. Mye takket være falafel. (Foto: Bengin Ahmad)

Når det selges falafel på hvert eneste gatehjørnet, når til og med shawarma kommer uten kjøtt og når flere og flere restauranter fjerner den ikke-veganske maten fra menyen, da er det bare naturlig at Tel Aviv blir kåret til en av topp ti veganske byer i verden. I en liste som ble publisert i den britiske avisen The Independent blir ti byer anbefalt for veganske-turister. Blant annet Tel Aviv, skriver Yedioth Ahronot.

Det er kanskje ikke så overraskende når fem prosent av israelerne er veganere. Det innebærer har Israel har flest veganere per innbyggere enn noe annet land i verden. Veganisme er et etisk standpunkt og en levemåte basert på respekt for alt levende, dyr inkludert. Veganere har et plantebasert kosthold og unngår all mat av animalsk opprinnelse. Det vil si at dietten ekskluderer kjøtt, fisk, skalldyr, egg, meieriprodukter og honning, og andre ingredienser som stammer fra dyr.

– Veganisme har hatt en økende popularitet i flere år i Israel, men det toppet seg i desember 2014 da israelske soldater truet med å gjøre opprør hvis ikke hæren fikk et vegansk tilbud på menyen, skriver den britiske avisen.

De andre byene på listen er Torino i Italia, Berlin i Tyskland, Helsinki i Finland, Chennai i India, Melbourne i Australia, London i Storbritannia, Vancouver i Canada og de to amerikanske byene San Francisco og Austin. Det finnes rundt 200 veganske restauranter i Tel Aviv i dag, mens ti prosent av byens restauranter er veganvennlige. Det vil si at minst en fjerdedel av menyen deres er vegansk.

– Med over 400 veganske og veganskvennlige spisesteder har kosmopolitiske Tel Aviv blitt så hipt at til og med Dominos serverer veganske pizzaer. I Tel Aviv finner du også The Vegan Experience, landets første vegan og kosher matlagingsskole. Hver september er byen også arrangør for Vegan-Fest, en av verdens største veganske festivaler, skriver avisen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise