Israelsk sykehus reddet palestiner – fikk titusenvis av kroner i donasjon

Den palestinske mannen ble motivert av samholdet mellom jøder og arabere på sykehuset.
En palestinsk mann donerte titusenvis av kroner til barnekreftavdelingen på Rambam-sykehus. (Foto: Wikipedia)
En palestinsk mann donerte titusenvis av kroner til barnekreftavdelingen på Rambam-sykehus. (Foto: Wikipedia)

En palestinsk mann har donert titusenvis av kroner til Rambam Medical Center i Haifa, etter at han mottok livreddende behandling på sykehuset. Ifølge sykehuset skal mannen ha bidratt med pengene for å hjelpe syke barn, og på den måten bidra til å bygge fred gjennom helsevesenet. Det skriver sykehuset i en pressemelding.

– Både det israelske og palestinske samfunnet lider under all volden, og jeg kunne ønske vi heller kunne strebe etter fred og god helse, sier han i pressemeldingen.

Mannen jobber som offentlig tjenestemann i de palestinske selvstyremyndighetene, men ønsker å være anonym. Han ble innlagt på sykehuset for kreftbehandling tidligere i år. På sykehuset fikk han med egne øyner se sameksistens mellom jøder og arabere i praksis. Det motiverte ham til å gi en økonomisk donasjon til sykehuset.

– Da jeg ankom Rambam så jeg et medisinsk apparat som behandlet sine pasienter med et stort engasjement, men jeg så også små barn som led. Palestinske barn, israelske, syriske og barn fra andre land som blir behandlet på Rambam for alvorlige sykdommer trenger all den hjelpen de kan få, sier mannen.

Donasjonen vil bli brukt til et lekerom for barn på sykehusets kreftavdelingen.

– Jeg bestemte meg for å gi denne donasjonen for å hjelpe mennesker uavhengig av alle politiske skillelinjer og uenigheter, forteller den anonyme giveren.

Rambam er det største medisinske senteret nord i Israel og et av landets mest anerkjente sykehus. Sammen med en del andre israelske sykehus blir det betraktet som en modell for sameksistens mellom jøder og arabere. Korridorene på sykehuset er fylt opp av kvinner som bærer tradisjonelle muslimske kjoler og hodeplagg, sammen med ultra-ortodokse jøder og pasienter med jødiske hodeplagg.

Siden 2015 har halvparten av sengene på sykehusets kreftavdeling for barn vært fylt opp av barn og unge fra Gazastripen og Vestbredden.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise