Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Nytt håp for pasienter med hjertesvikt

28. august utførte leger ved Rambam-sykehuset det eksperimentelle inngrepet. (Foto: Pioter Fliter, RHCC)
28. august utførte leger ved Rambam-sykehuset det eksperimentelle inngrepet. (Foto: Pioter Fliter, RHCC)
Et helt nytt hjerteimplantat utviklet i Israel er blitt testet ut for første gang.

En kanadisk mann som hadde gitt opp å finne behandling i hjemlandet, ble den første personen til å prøve et nytt israelsk implantat som behandler hjertesvikt, ifølge en uttalelse fra Rambam Medical Center i Haifa, som utførte inngrepet.

72 år gamle Robert MacLachlan lider av diastolisk hjertesvikt, en tilstand der hjertets kammer ikke fylles opp med blod på riktig måte. Han meldte seg frivillig til å prøve det nye implantatet. Det gjorde han etter å ha hørt om den israelske oppfinnelsen og hans kardiolog fortalte om Rambam-sykehusets gode internasjonale rykte.

Professor Gil Bolotin sammen med Robert MacLachlan, den første til å teste ut det nye implantatet. (Foto: Pioter Fliter, RHCC)
Professor Gil Bolotin sammen med pasienten Robert MacLachlan. (Foto: Pioter Fliter, RHCC)

Sykehuset har ikke gitt ytterligere informasjon om MacLachlans helsetilstand etter operasjonen, men beskriver han som oppegående og glad til sinns.

Implantatet CORolla, som er utviklet av den israelske oppstartbedriften CorAssist, er en elastisk enhet som blir implantert inn i det venstre hjertekammer mens hjertet slår, for å forbedre hjertets hvilefase mellom sammentrekninger. Det gir direkte styrke til hjertekammerets vegg og hjelper hjertet med å bli fylt med blod.

Her kan du se en illustrasjonsvideo av hvordan prosessen fungerer;


Den nye teknologien er utviklet av doktor Yair Feld, en kardiolog ved Rambam Health Care Campus, sammen med doktor Yotam Reisner og doktor Shay Dubi.

Professor Gil Bolotin, direktør for instituttet for hjerteoperasjoner, ledet teamet som utførte operasjonen. Han sier mange potensielle søkere var interessert i den nye behandlingsmetoden, men at ingen ønsket å være først ute med å teste den.

Slik ser det nye livreddende implantatet ut. (Foto: Pioter Fliter, RHCC)
Slik ser det nye livreddende implantatet ut. (Foto: Pioter Fliter, RHCC)

Hjertesvikt rammer 5,7 millioner mennesker i USA og over 20 millioner i hele verden. Symptomene inkluderer problemer med å puste, tretthet, hovne ben og begrenset evne til trene eller utføre enkle fysiske oppgaver. Prognosen til pasienter med hjertesvikt er dårlig. Mer enn 40 prosent dør innen fem år etter diagnosen.

Rundt halvparten av pasientene lider av diastolisk hjertesvikt. Forekomsten av diastolisk hjertesvikt øker med alderen og er mest utbredt blant kvinner med høyt blodtrykk, fedme og diabetes. Det finnes for tiden ingen effektiv behandling.

Helsedepartementet i Israel har godkjent ti medisinske tester av det nye implantatet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart