Forsvaret erklærer krig mot røyking

Mange begynner å røyke under verneplikten i det israelske forsvaret. Det vil de ha en slutt på.
IDF-sjef Gadi Eizenkot vil ha færre soldater til å røyke i det israelske forsvaret. (Foto: IDF)
IDF-sjef Gadi Eizenkot vil ha færre soldater til å røyke i det israelske forsvaret. (Foto: IDF)

IDF-sjef Gadi Eisenkot har godkjent nye tiltak for å bekjempe røyking i det israelske forsvaret, etter en rapport som har avdekket at røyking under tjenestetiden i forsvaret har økt med 40 prosent. I tillegg utsettes 80 prosent av soldatene for passiv røyking i løpet av verneplikten, skriver avisen Yedioth Ahronot.

Blant tiltakene som trer i kraft er forbud mot salg av sigaretter i 56 militærbaser, forbud mot røyking i militærbasenes fellesområder og befalet får ikke lov å røyke i nærheten av sine soldater. Røyking vil bare være tillatt i et lite begrenset område.

Soldater som blir tatt i å bryte de nye reglene vil straffes med en advarsel, frihetsberøvelse eller mer alvorlige tiltak, basert på omstendighetene.

Forsvaret vil også jobbe for å forebygge røyking. Blant annet kan alle soldater, enten de er karrieresoldater eller vernepliktige, være med i et program for røykeavvenning. I 2016 røyket 25 prosent av mannlige rekrutter og 15 prosent av kvinnelige rekrutter.

Hvis tiltakene blir en suksess kan de bli innført ved enda flere militærbaser.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise