Forsvaret erklærer krig mot røyking

Mange begynner å røyke under verneplikten i det israelske forsvaret. Det vil de ha en slutt på.

IDF-sjef Gadi Eizenkot vil ha færre soldater til å røyke i det israelske forsvaret. (Foto: IDF)
IDF-sjef Gadi Eizenkot vil ha færre soldater til å røyke i det israelske forsvaret. (Foto: IDF)

IDF-sjef Gadi Eisenkot har godkjent nye tiltak for å bekjempe røyking i det israelske forsvaret, etter en rapport som har avdekket at røyking under tjenestetiden i forsvaret har økt med 40 prosent. I tillegg utsettes 80 prosent av soldatene for passiv røyking i løpet av verneplikten, skriver avisen Yedioth Ahronot.

Blant tiltakene som trer i kraft er forbud mot salg av sigaretter i 56 militærbaser, forbud mot røyking i militærbasenes fellesområder og befalet får ikke lov å røyke i nærheten av sine soldater. Røyking vil bare være tillatt i et lite begrenset område.

Soldater som blir tatt i å bryte de nye reglene vil straffes med en advarsel, frihetsberøvelse eller mer alvorlige tiltak, basert på omstendighetene.

Forsvaret vil også jobbe for å forebygge røyking. Blant annet kan alle soldater, enten de er karrieresoldater eller vernepliktige, være med i et program for røykeavvenning. I 2016 røyket 25 prosent av mannlige rekrutter og 15 prosent av kvinnelige rekrutter.

Hvis tiltakene blir en suksess kan de bli innført ved enda flere militærbaser.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise