Vil lage sjokolade til diabetikere

Men også andre kan nyte godt av produktene til det israelske selskapet.

Et israelsk selskap har utviklet en sjokolade som diabetikere kan spise. (Illustrasjonsfoto: Flickr)
Et israelsk selskap har utviklet en sjokolade som diabetikere kan spise. (Illustrasjonsfoto: Flickr)

Den israelske oppstartsbedriften A1C Foods har utviklet sjokolader og iskrem som ifølge selskapet ikke påvirker blodsukkernivået, skriver avisen Calcalist.

I stedet for å erstatte sukker med kunstige søtningsmidler har det israelske selskapet brukt tradisjonelle ingredienser som mel og sukker, men med en patent som senker den glykemiske indeksen i produktene. Når en matvare har høy glykemisk indeks stiger blodsukkeret mye i tiden etter et måltid. Men når en vare har lav glykemisk indeks stiger blodsukkeret derimot lite.

Selskapet ble startet av Ran Hirsch, en skatteadvokat og gründer, som har en datter med diabetes. Hirsch har samarbeidet med Mariela Glandt, endokrinologen som behandlet datteren hans.

Det var Glandt som utviklet den diabetes-vennlige sjokoladen. Hun hadde en far som var diabetiker, men som elsket søtsaker. Drømmen hennes var å masseprodusere sjokoladen. Den drømmen ville Hirsch oppfylle.

– Jeg tilbydde meg straks å samarbeide med henne, forteller han.

Selskapet ble etablert i 2016 og har sin base i Ramat Gat utenfor Tel Aviv. Målet er å utvikle matvarer som har lite karbohydrater og lav glykemisk indeks. Selskapet jobber nå med å få inn 16 millioner kroner i investeringer.

Hirsch sier de ikke bare sikter seg inn mot diabetes-markedet, men at de også ønsker å utvikle sunnere varianter av såkalt “junkfood”. Selskapet samarbeider blant annet med lokale kokker i Israel for å utvikle sunnere iskrem, pizza, bakverk og brød.

Ran Hirsch har vært med og startet selskapet. Han har en datter som er diabetiker.
Ran Hirsch har vært med og startet det israelske selskapet A1C Foods. Han har en datter som er diabetiker.
Forrige artikkelLOs palestinske samarbeidspartner er korrupt
Neste artikkelInfiltrerte Israel fra Gazastripen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.