Israelsk vannteknologi redder liv

Nå skal den unike teknologien bekjempe koleraepidemi i Kamerun.

Vannfiltreringssystemet til NUFiltration gjør forurenset vann om til rent drikkevann. (Foto: NUFiltration)
Vannfiltreringssystemet til NUFiltration gjør forurenset og urent vann om til rent og trygt drikkevann. (Foto: NUFiltration)
 
Støtter DU det jødiske folkets rett til et nasjonalt hjemland? Klikk her for å bli medlem av MIFF fra kun kr. 4,- per uke

Kamerun er rammet av en koleraepidemi. Nå er israelsk teknologi på vei for å hjelpe det sentralafrikanske landet. Det unike vannfiltreringssystemet til det israelske selskapet NUFiltration (NUF) vil hjelpe tusenvis av kamerunere som i dag ikke har tilgang på rent drikkevann, skriver Jerusalem Post.

– Dette er en umiddelbar respons på koleraepidemien. Vi er bare glad for at vi kan hjelpe, sier Yuval Fuchs, viseadministrerende direktør i Mashav, Israels organ for internasjonalt utviklingssamarbeid.

Det var Israels ambassadør til Kamerun, Ran Gidor, som ba Mashav om å skaffe til veie NUFs teknologi for å bekjempe koleraepidemien i Kamerun.

Vannfiltreringssystemet til NUF er billig og bærbart, som gjør det ideelt for nødssituasjoner og til bruk på utilgjengelige steder. Filtrene veier bare 15 kilo, trenger ikke strøm og varer i minimum tre år. Hvert filter kan rense åtte liter vann i minuttet og dekker det daglige vannbehovet til 500 mennesker. Systemet er unikt og kan rense selv de mest forurensende vannkildene.

– Så fort du begynner å pumpe vann fra elva får du øyeblikkelig rent vann som kan drikkes. Det er som et mirakel, sier Omri Cohen, teknisk sjef i NUF.

Men hvordan smaker vannet? – Som mineralvann på flaske, legger Cohen til.

- Artikkelteksten fortsetter under annonsen -

Nå skal en rekke slike filtre utplasseres ved urene vannkilder i Kamerun for å bekjempe epidemien. Det er ikke første gang den israelske teknologien tas i bruk. Så langt har NUF hjulpet over 40 land med rent vann. Også FN har tatt i bruk den israelske teknologien i sine flyktningeleirer i Kongo og Mali.

Israelske WaterGen, som lager vann av luft, er en annen teknologi utviklet i Israel som bidrar til rent drikkevann på steder hvor dette er mangelvare.

På verdensbasis blir mellom tre og fem millioner mennesker smittet av kolera hvert år. Mellom 100.000 og 200.000 dør. Halvparten av dem barn.

Forrige artikkelSe det drøyeste MIFF fikk høre under Arendalsuka
Neste artikkelOperasjon Dagsverk setter Erna Solberg i skvis
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -