Israel verdens 10. sunneste land

Hva er det som gjør at mennesker i Israel er så sunne?

Hummus er en populær rett i Israel, som ikke bare smaker godt, men som også er veldig sunn. (Foto: Ella Olsson/Flickr)
Hummus er en populær rett i Israel, som ikke bare smaker godt, men som også er veldig sunn. (Foto: Ella Olsson/Flickr)

Bloomberg har sluppet sin 2019-kåring av «verdens sunneste land». Israel blir rangert som verdens 10. sunneste land, skriver Jerusalem Post.

Det er én plass ned fra i fjor, da Israel ble kåret til 9. sunneste land.

169 land er med i rangeringen, som er basert på den generelle helsen i landet, forventet levealder, overvekt og tilgang på rent vann og sanitet. Spania rangeres som landet med de sunneste innbyggerne i verden.

De ti sunneste landene i verden er som følger: Spania, Italia, Island, Japan, Sveits, Sverige, Australia, Singapore, Norge og Israel på tiendeplass.

Forskere mener maten og spisevanene er noe av årsaken til at land som Spania og Italia kommer så høyt opp på listen. I disse landene spises det for det meste plantebaserte middelhavesdietter, masse helkorn, belgfrukter og nøtter. Det brukes også mye olivenolje eller rapsolje framfor smør og andre fettstoffer. Mange israelere har lignende kosthold som i Spania og Italia.

USA havner nede på en 35. plass over landene med sunneste innbyggere.

Forrige artikkelPalestiner pågrepet med 37 pistoler
Neste artikkelNy rekord i antall deltakere fra utlandet i årets Tel Aviv maraton
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.