Kan ha funnet en kur for edderkoppskrekk

Israelske forskere med en oppsiktsvekkende studie.

En israelsk studie viser at det å se på Spiderman-filmen kan bidra til å redusere fobien for edderkopper. (Foto: Sony)
En israelsk studie viser at det å se på Spiderman-filmen kan bidra til å redusere fobien for edderkopper. (Foto: Sony)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Er du redd for edderkopper? Da er du i så fall ikke alene. Mange mennesker sliter med edderkoppskrekk, eller araknofobi som det heter på fagspråket. Nå kan israelske forskere ha funnet en oppsiktsvekkende kur for fobien. De har avdekket at det å se filmen Spiderman hjelper, skriver Jerusalem Post.

Studien viser at det å se på en av Spiderman-filmene i minst sju sekunder reduserer fobien med minst 20 prosent. Konseptet med å stimulere fobien for å komme over frykten er student på tidligere, men ikke med filmer. Å se en fiktiv edderkopp-lignende figur som Spiderman har fungert bedre enn bilder av ekte edderkopper, viser resultatene fra den israelske studien.

Professor Menachem Ben-Ezra og doktor Yaakov Hoffman, som står bak studien, håper å fortsette studiene ved bruk av superheltfilmer. Blant annet vil de prøve å se om det kan brukes som kur på posttraumatisk stresslidelse.

Forrige artikkelBer alle israelere om å straks forlate Sri Lanka
Neste artikkelDet israelske luftforsvaret åpner ny F-35-skvadron
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.