Kan ha funnet en kur for edderkoppskrekk

Israelske forskere med en oppsiktsvekkende studie.
En israelsk studie viser at det å se på Spiderman-filmen kan bidra til å redusere fobien for edderkopper. (Foto: Sony)
En israelsk studie viser at det å se på Spiderman-filmen kan bidra til å redusere fobien for edderkopper. (Foto: Sony)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Er du redd for edderkopper? Da er du i så fall ikke alene. Mange mennesker sliter med edderkoppskrekk, eller araknofobi som det heter på fagspråket. Nå kan israelske forskere ha funnet en oppsiktsvekkende kur for fobien. De har avdekket at det å se filmen Spiderman hjelper, skriver Jerusalem Post.

Studien viser at det å se på en av Spiderman-filmene i minst sju sekunder reduserer fobien med minst 20 prosent. Konseptet med å stimulere fobien for å komme over frykten er student på tidligere, men ikke med filmer. Å se en fiktiv edderkopp-lignende figur som Spiderman har fungert bedre enn bilder av ekte edderkopper, viser resultatene fra den israelske studien.

Professor Menachem Ben-Ezra og doktor Yaakov Hoffman, som står bak studien, håper å fortsette studiene ved bruk av superheltfilmer. Blant annet vil de prøve å se om det kan brukes som kur på posttraumatisk stresslidelse.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise