Israel besluttet å «stenge» grensene

Israelske myndigheter prøver intenst å holde koronaviruset under kontroll.
Som følge av koronakrisen har antallet turister som ankommer Israel falt dramatisk. (Foto: Flickr)

14 israelere ble søndag lagt til listen over personer som er smittet av koronaviruset, som gjør at det totale antallet smittede i Israel nå er 42. For første gang er en person smittet uten at man vet opphavet til smitten.

Sju av de nye pasientene hadde returnert fra reise i Europa, mens seks andre ble syke etter å ha blitt smittet av syke personer i Israel.

Ingen har foreløpig dødd av viruset i Israel, men en 38 år gammel bussjåfør kjemper for livet etter å ha blitt smittet av en gruppe greske turister. Mannen er bevisstløs og koblet til respirator på sykehuset i Tiberias.

Over 80.000 personer er beordret til hjemmekarantene i Israel i et forsøk på å holde viruset i sjakk. Det er opprettet en egen enhet for å passe på at karantenereglene blir overholdt. Ni personer tatt for å bryte karantenen.

Israel har allerede beordret israelere som kommer fra en rekke asiatiske og europeiske land til obligatorisk hjemmekarantene. Nå vurderes det å innføre karantene for absolutt alle som kommer fra utlandet.

– Vi vurderer det og regner med at det blir innført. Vi mener det er viktig. Vi må bare vurdere andre hensyn, som økonomien, før vi tar en beslutning, sier helseminister Yaakov Litzman, ifølge Times of Israel.

OPPDATERT: Mandag 9. mars besluttet Israel å iverksette 14 dagers karantene for alle som kommer fra utlandet – uansett hvor de kommer fra. For israelske statsborgere gjelder tiltaket med øyeblikkelig virkning, mens for turister blir tiltaket iverksatt om 72 timer fra mandag kveld.

– Dette var en vanskelig beslutning, men en riktig beslutning for å beskytte befolkningen – og befolkningens helse kommer foran alt, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

Det betyr at grensene nærmest vil bli stengt for turister. Skal turister slippe inn i landet må de kunne dokumentere at de vil være i en effektiv karantene i 14 dager etter ankomst. Karantenereglene har gjort at de fleste flyselskap har kansellert sine reiser til Israel på ubestemt tid.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise