Israel besluttet å «stenge» grensene

Israelske myndigheter prøver intenst å holde koronaviruset under kontroll.

Som følge av koronakrisen har antallet turister som ankommer Israel falt dramatisk. (Foto: Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

14 israelere ble søndag lagt til listen over personer som er smittet av koronaviruset, som gjør at det totale antallet smittede i Israel nå er 42. For første gang er en person smittet uten at man vet opphavet til smitten.

Sju av de nye pasientene hadde returnert fra reise i Europa, mens seks andre ble syke etter å ha blitt smittet av syke personer i Israel.

Ingen har foreløpig dødd av viruset i Israel, men en 38 år gammel bussjåfør kjemper for livet etter å ha blitt smittet av en gruppe greske turister. Mannen er bevisstløs og koblet til respirator på sykehuset i Tiberias.

Over 80.000 personer er beordret til hjemmekarantene i Israel i et forsøk på å holde viruset i sjakk. Det er opprettet en egen enhet for å passe på at karantenereglene blir overholdt. Ni personer tatt for å bryte karantenen.

Israel har allerede beordret israelere som kommer fra en rekke asiatiske og europeiske land til obligatorisk hjemmekarantene. Nå vurderes det å innføre karantene for absolutt alle som kommer fra utlandet.

– Vi vurderer det og regner med at det blir innført. Vi mener det er viktig. Vi må bare vurdere andre hensyn, som økonomien, før vi tar en beslutning, sier helseminister Yaakov Litzman, ifølge Times of Israel.

OPPDATERT: Mandag 9. mars besluttet Israel å iverksette 14 dagers karantene for alle som kommer fra utlandet – uansett hvor de kommer fra. For israelske statsborgere gjelder tiltaket med øyeblikkelig virkning, mens for turister blir tiltaket iverksatt om 72 timer fra mandag kveld.

– Dette var en vanskelig beslutning, men en riktig beslutning for å beskytte befolkningen – og befolkningens helse kommer foran alt, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

Det betyr at grensene nærmest vil bli stengt for turister. Skal turister slippe inn i landet må de kunne dokumentere at de vil være i en effektiv karantene i 14 dager etter ankomst. Karantenereglene har gjort at de fleste flyselskap har kansellert sine reiser til Israel på ubestemt tid.

Forrige artikkelSamme år som folkeretten ga Norge suverenitet på Svalbard, fikk det jødiske folket rettigheter som gjør både kontroll og bosetning på Vestbredden lovlig
Neste artikkelPalestinsk leder: – Vi følger kvinnekonvensjonen når den ikke bryter med islamsk lov
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.