76 koronasmittede i Israel

20 nye har fått påvist smitte det siste døgnet.

Israelske myndigheter diskuterer håndteringen av koronaviruset md europeiske partnere via videolink. (Foto: GPO/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Helsedepartementet i Israel opplyser klokken 12 onsdag ettermiddag at 76 personer har fått påvist smitte av koronaviruset i Israel. Myndighetene venter et tallet vil øke ytterligere utover dagen, skriver Times of Israel.

Få land har gjort så omfattende tiltak som Israel i et forsøk på å hindre spredning av viruset. Israel var blant annet det første landet i verden som frarådet sine innbyggere å reise utenlands. Turister fra en rekke land med store utbrudd av viruset ble nektet adgang og helsepersonell og soldater ble nektet utreise for å sikre at de ikke ble syke eller havnet i karantene.

Mandag kveld gikk israelske myndigheter enda hardere til verks, da de regelrett besluttet å stenge grensene for turister. De bestemte også at alle israelere som kommer fra utlandet må i obligatorisk hjemmekarantene i 14 dager. Det innebærer over 300.000 israelere i karantene.

Det er også begrenset kapasitet på busser, trikker og tog for å forhindre smitte. Det er også forbud mot større arrangementer, konserter, osv.

Israelske myndigheter sier de foreløpig har kontroll over situasjonen. De fleste som har fått påvist koronaviruset har kommet fra utlandet og mange av dem befant seg allerede i karantene da viruset ble påvist.

Likevel forbereder myndighetene seg på det verste. Det er allerede bestilt 1000 nye respiratorer, i tillegg til at det fra før er tusenvis tilgjengelig på reservelager. Det israelske forsvaret har også kalt inn reservestyrker til å kunne bistå ambulansetjenestene etterhvert som viruset sprer seg. Målet er å unngå en kollaps i helsevesenet slik Italia er i ferd med å oppleve.

Magen David Adom, Israels offisielle organisasjon for akutt sykehjelp, ambulanser og lignende, sier de har forberedt seg på en situasjon som dette i årevis. De sier at de er godt forberedt til å håndtere en epidemi.

Tirsdag ble det påvist koronasmitte hos 20 nye personer i Israel, blant annet en ansatt ved Ben Gurion-flyplass. Det er den største økningen i løpet av en dag siden viruset ble oppdaget i landet. Så langt har ingen dødd, men en 38 år gammel bussjåfør er koblet til respirator og kjemper for livet.

Forrige artikkelHer finner du siste nytt om hvordan korona påvirker MIFF-møter
Neste artikkelMIFF forteller hele det politiske Norge om fordrivelsen av jøder og folkeretten
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.