Koronasmitte påvist hos 250 personer i Israel

Tilstanden er alvorlig for fem av de smittede, mens tilstanden er moderat for 13.

Helsepersonell øver på behandle en pasient med smittsom og farlig sykdom. (Illustrasjonsfoto: Ariadna Creus/Flickr)

Helsedepartementet melder mandag morgen om at 37 nye personer har fått påvist koronaviruset i Israel. Dermed er antallet som er smittede av viruset oppe i 250 personer, skriver nettavisen Times of Israel. Det betyr at Israel har 1000 færre påviste tilfeller enn Norge.

Over 90 prosent av de som har fått påvist smitte – 228 av 250 – har mildere symptomer. Tilstanden er moderat for 13 personer og alvorlig for fem.

Fire nye personer viser ikke lenger symptomer og er på bedringens vei.

I forrige uke stengte myndighetene skoler og universiteter. Nå er det besluttet at også førskoler og barnehager vil holde stengt for å bremse spredning av viruset.

Få land har tatt så store grep som Israel for å bremse spredning av korona. Likevel understreker israelske myndigheter at de neppe vil klare å stanse viruset. Myndighetene sier målet er å bremse spredningen så mye som mulig, slik at ikke mange blir syke på en gang og at helsevesenet kollapser.

Forrige artikkelGantz får første forsøk på å danne regjering
Neste artikkelNå kan flyselskap fly over Sudan til og fra Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.