Israel forbyr folk å forlate hjemmet

– Hold dere hjemme, det er en ordre, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

Statsminister Benjamin Netanyahu informerte torsdag kveld om at det innføres portforbud i Israel. (Foto: GPO/Flickr)

Israelske myndigheter besluttet torsdag kveld å stenge ned hele landet. Det betyr at det blir forbudt for israelere å forlate sine hjem, med mindre de har en grunn som blir godkjent av myndighetene, skriver Times of Israel.

– Regjeringen vil i natt godkjenne en nødregulering som vil begrense bevegelsesfriheten. Du blir beordret til å holde deg hjemme. Dette er ingen forespørsel, det er ingen anbefaling, men et krav som vil bli håndhevet. Formålet med dette er å sørge for at så få som mulig blir smittet og smitter andre, sa statsminister Benjamin Netanyahu på en pressekonferanse.

Israelere kan fortsatt gå ut for å handle matvarer og medisiner, de kan gå til legen hvis de har en time der og de kan gå på jobb hvis jobben er definert som samfunnskritisk. Det vil også være mulig å gå en kort spasertur utenfor sin egen bolig, så lenge man unngår andre mennesker. Det er også noen andre unntak. Utenom dette må alle holde seg innendørs framover.

– For to dager siden ba jeg dere om å holde dere hjemme. Dere svarte på dette, men ikke nok, sa Netanyahu, etter at israelske medier rapporterte at mange brukte sin ufrivillige fritid til å gå på stranden og i offentlige parker.

Nesten 700 personer har nå fått påvist koronasmitte i Israel. Til tross for at myndighetene har gjort store tiltak for å bremse smitten, så fortsetter antallet smittede å øke daglig. Nå innføres det i realiteten portforbud.

– Antallet syke øker daglig. Ingen har dødd enda, men det er dessverre ikke noe som kommer til å vare. Det vil sannsynligvis bli mange ofre, sa «Bibi».

Forbudet mot å forlate hjemmet sitt vil i første omgang vare i sju dager. Det er ukjent hva slags straff de som bryter portforbudet risikerer, men trolig er det snakk om bøter.

– Dette er et skritt som aldri tidligere er tatt siden opprettelsen av staten Israel, sa Netanyahu, og la til at landet heller aldri hadde hadde stått overfor noe som koronaviruset tidligere.

Forrige artikkelNå har du tid til å bla gjennom magasinet MIFF har sendt til hele Norge
Neste artikkelIransk stor-ayatollah (93) nekter for å ha godkjent israelsk korona-vaksine
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.