1238 har fått påvist koronasmitte i Israel

Israel har nå startet muligheten for drive-in-testing av koronasmitte. Her blir en person testet. (Foto: Magen David Adom)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Mandag morgen har totalt 1238 personer fått påvist koronaviruset i Israel. Det er en økning på 135 personer siden søndag. Tilstanden er alvorlig for 24 av dem, og moderat for 34, skriver Times of Israel.

Det siste døgnet er over 5000 personer blitt testet for koronaviruset i Israel. Så langt har én person dødd av viruset i Israel, 88 år gamle Aryeh Even.

Torsdag i forrige uke kunngjorde statsminister Benjamin Netanyahu nye og strengere tiltak for å bremse spredningen av viruset. Da ble det lagt ned forbud mot å forlate sitt eget hjem, med mindre det er for å gå på butikken, for å gå på jobb i samfunnskritiske jobber og noen få andre unntak. Likevel vurdere landet nå enda strengere tiltak mot koronaviruset.

– Min frykt er hva som vil skje om en uke eller to, sier sikkerhetsminister Gilad Erdan, som har tatt til orde for enda strengere tiltak enn det er i dag.

– For en uke siden siden uttrykte jeg min mening om at vi måtte ha en total nedstengning i to uker, med mye strengere håndhevelse. Antallet muligheter for å kunne forlate hjemmet [under et slikt scenario] vil være langt mer begrenset enn i dag, forklarer sikkerhetsministeren.

Det israelske portforbudet begynte søndag klokken 8 på kvelden. Det vil i første omgang være gjeldende i sju dager, men det kan bli utvidet. I tillegg til å handle mat, besøke legen og dra på jobb i samfunnskritiske jobber, er det også åpnet for at man kan trene, ta en kort spasertur i nærheten av hjemmet sitt og flere andre unntak.

Blant annet vil det være tillatt å delta på demonstrasjoner, delta i bryllup og begravelser (maks ti personer) og religiøse begivenheter. Statsminister Benjamin Netanyahu sier dette kan bli strammet inn ytterligere.

Helsedepartementet sier at hvis israelere holder seg innendørs vil man i løpet av cirka 10 dager kunne begynne å se resultatet i antallet smittede.

– Forhåpentligvis vil selvisolasjonen flate kurven betydelig, sier doktor Boaz Lev. Israelsk helsepersonell oppfordrer folk til å holde seg hjemme:Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag