Netanyahu: – 10.000 israelere kan komme til å dø

Benjamin Netanyahu sier en million israelere kan være smittet innen en måned.

En frivillig helsearbeider fra ICEJ måler temperaturen på en eldre holocaust-overlever i Haifa. (Foto: ICEJ)

Under et sju timer langt møte med sine ministere advarte statsminister Benjamin Netanyahu om at en million israelere kan bli smittet av koronaviruset og at 10.000 kan komme til å dø, skriver Jerusalem Post.

– Vi kan ha en million smittede i løpet av en måned. Det kan også bli 10.000 døde israelere, sa Netanyahu ifølge den israelske TV-kanalen Channel 12.

Så langt har litt over 17.000 dødd av koronaviruset på verdensbasis. Landet som er hardest rammet er Italia, med over 6000 dødsfall så langt.

En anonym tjenestemann som var til stede under møtet sier til Channel 12 at det er en følelse blant beslutningstakerne at det er noen statsråder og deler av offentligheten som fortsatt ikke har forstått den raske spredningen og infeksjonshastigheten til koronaviruset.

Tirsdag er det rapportert om 1656 påviste tilfeller av koronaviruset i Israel. Av disse er tilstanden alvorlig for 31 av dem, mens tilstanden er moderat for 47 personer. Så langt har én person dødd av viruset i Israel.

Antallet påviste tilfeller har økt i takt med antallet tester. I løpet av de siste 24 timene er 3700 personer testet i Israel. Det er også opprettet drive-in-testing i byene Jerusalem, Beersheva og Haifa.

Selv om Israel har innført strenge restriksjoner på bevegelser er det ventet at myndighetene om kort tid vil innføre enda strengere tiltak.

Koronakrisen har også gjort over 500.000 israelere arbeidsledige.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu advarer om at 10.000 israelere kan dø av koronaviruset. (Foto: Haim Zach)
Forrige artikkelKFUK-KFUM misbruker folkehøgskoleelever til å piske opp hat til Israel
Neste artikkelHamas-TV: – Koronaviruset er Allahs soldat
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.