Nå stiger korona-dødstallene i Israel

Over 2000 personer har fått påvist smitte av koronaviruset.

67 år gamle Malka Keva ble koronavirusets andre offer i Israel. Hun etterlater seg en ektemann, tre barn og sju barnebarn.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Helsedepartementet opplyser onsdag morgen om at fem personer har dødd av koronaviruset i Israel. Flere bare det siste døgnet, skriver Times of Israel.

En av dem viruset har tatt livet av er 67 år gamle Malka Keva fra kystbyen Bat Yam. Hun døde tirsdag på Wolfson Medical Center i Holon. Keva hadde en «alvorlig underliggende medisinsk tilstand», ifølge sykehuset. Hun fikk kreft for flere år siden og hadde svekket immunforsvar da hun ble smittet.

Hun etterlater seg en ektemann, tre barn og sju barnebarn.

I tillegg er en 76 år gammel mann med underliggende sykdom død. Det er også en 87 år gammel mann fra Jerusalem. Han bodde på sykehjemmet Nofin Tower, hvor også Israels første offer for koronaviruset, 88 år gamle Aryeh Even, bodde. Det er ingen opplysninger om det femte dødsfallet.

Antallet påviste tilfeller av koronaviruset i Israel er nå oppe i 2030, som er det 20. største antallet i verden. Tilstanden er alvorlig for 37 av de smittede i Israel, mens tilstanden er moderat for 54 av dem. Totalt 203 personer er så syke at de får behandling på sykehus.

Økningen i antallet påviste smittetilfeller kommer i takt med økt testing. Det siste døgnet er over 5000 personer blitt testet for koronaviruset i Israel.

Statsminister Benjamin Netanyahu frykter 10.000 israelere kan dø.

Det er derfor satt i verk strenge tiltak for å bremse spredning av viruset. Israelere er beordret til å holde seg hjemme i minst en uke. Kun nødvendige ærender tillates. Det er ventet ytterligere innstramminger denne uken.

Koronakrisen har også gjort over 500.000 israelere arbeidsledige.

Antallet påviste tilfeller av koronaviruset øker i takt med antallet tester. Her fra en drive-in-test. (Foto: Magen David Adom)
Forrige artikkelHamas-TV: – Koronaviruset er Allahs soldat
Neste artikkelI år blir det en jødisk påskefeiring ulik alle andre
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.