Israelsk oppfinnelse kan forhindre respirator-mangel

En oppfinnelse i Israel kan bidra til å forhindre mangel på pustemaskiner i forbindelse med koronakrisen. (Foto: Arie Cohen)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Mandag har over 4200 israelere fått påvist koronasmitte. Tilstanden er alvorlig for minst 66 av dem. 54 personer er koplet til respirator for å få hjelp til å puste. I liket med mange andre land frykter Israel at det kan bli mangel på respiratorer etter som antallet smittede fortsetter å vokse.

Siden respiratorer er helt nødvendig for å behandle alvorlig syke korona-pasienter, har en gruppe fra First Robotics League, utviklingsavdelingen til Microsoft i Israel, Ichilov medisinske senter, Magen David Adom (Israels offisielle organisasjon for akutt sykehjelp) og en enhet i det israelske luftforsvaret gått sammen for å finne en innovativ løsning for å unngå mangel på respiratorer i Israel og resten av verden, skriver Jerusalem Post.

Det israelske luftforsvaret leder og organiserer prosjektet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ideen er å skape en «åpen kilde»-respirator som kan masseproduseres i laboratorier til en lav kostnad, uten behov for fabrikker. En slik løsning kan føre til masseproduksjon av flere hundre automatiske pustemaskiner daglig.

– Dette er et produkt som bruker en manuell pusteballong (revivator) og bruker den smart og automatisk. Produktet utvikles som «åpen kilde», slik at alle monteringsinstruksjoner er tilgjengelig for alle, i Israel og over hele verden, sier utviklerne i en pressemelding.

En enkel respirator som hjelper pasientene å puste. Det er tanken bak den israelske oppfinnelsen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag