Israelsk oppfinnelse kan forhindre respirator-mangel

Med denne oppfinnelsen kan det produseres hundrevis av respiratorer om dagen.
En oppfinnelse i Israel kan bidra til å forhindre mangel på pustemaskiner i forbindelse med koronakrisen. (Foto: Arie Cohen)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Mandag har over 4200 israelere fått påvist koronasmitte. Tilstanden er alvorlig for minst 66 av dem. 54 personer er koplet til respirator for å få hjelp til å puste. I liket med mange andre land frykter Israel at det kan bli mangel på respiratorer etter som antallet smittede fortsetter å vokse.

Siden respiratorer er helt nødvendig for å behandle alvorlig syke korona-pasienter, har en gruppe fra First Robotics League, utviklingsavdelingen til Microsoft i Israel, Ichilov medisinske senter, Magen David Adom (Israels offisielle organisasjon for akutt sykehjelp) og en enhet i det israelske luftforsvaret gått sammen for å finne en innovativ løsning for å unngå mangel på respiratorer i Israel og resten av verden, skriver Jerusalem Post.

Det israelske luftforsvaret leder og organiserer prosjektet.

Ideen er å skape en «åpen kilde»-respirator som kan masseproduseres i laboratorier til en lav kostnad, uten behov for fabrikker. En slik løsning kan føre til masseproduksjon av flere hundre automatiske pustemaskiner daglig.

– Dette er et produkt som bruker en manuell pusteballong (revivator) og bruker den smart og automatisk. Produktet utvikles som «åpen kilde», slik at alle monteringsinstruksjoner er tilgjengelig for alle, i Israel og over hele verden, sier utviklerne i en pressemelding.

En enkel respirator som hjelper pasientene å puste. Det er tanken bak den israelske oppfinnelsen.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise