Mossad bidrar i kampen mot koronaviruset

Den israelske etterretningsorganisasjonen skaffet 10 millioner munnbind.

Etterretningsorganisasjonen Mossad har skaffet masker og medisinsk utstyr. (Illustrasjonsfoto: Magen David Adom)

Den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad har kjøpt 10 millioner medisinske munnbind for at Israel skal være bedre rustet til å håndtere utbruddet av koronaviruset, skriver avisen Jerusalem Post.

I tillegg til munnbindene skal Mossad også ha skaffet noen respiratorer, titusenvis av korona-tester og rundt 25.000 ekstra N95-masker. Det er ventet at etterretningsorganisasjonen vil skaffe mer medisinsk utstyr framover. Arbeidet ledes av Mossad-sjef Yossi Cohen personlig.

Det var i forrige uke at statsminister Benjamin Netanyahu kunngjorde at Cohen overtok ansvaret med å kjøpe medisinsk utstyr fra utlandet.

Cohen skal tidligere ha klart å gå til innkjøp av 100.000 koronavirus-tester, med anslagsvis fire millioner nye på vei. Ifølge Jerusalem Post er dette trolig kjøpt fra land som Israel ikke har diplomatiske forbindelser til. Dette er også noe av årsaken til at Mossad har fått dette ansvaret.

16 personer har så langt dødd av koronaviruset i Israel.

Benjamin Netanyahu har gitt Mossad-sjef Yossi Cohen (t.h.) ansvaret med å kjøpe medisinsk utstyr fra utlandet. Her fra et møte hos president Reuven Rivlin i 2017. (Foto: Kobi Gideon / GPO)
Forrige artikkel16 døde av koronaviruset i Israel
Neste artikkelIsraelsk oppfinnelse kan forhindre respirator-mangel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.