Israels helseminister korona-smittet

Helseminister Yaakov Litzman (nr 2 fra høyre) har fått påvist koronasmitte. Her på en pressekonferanse i forbindelse med virusutbruddet. Nå må alle som har jobbet tett på helseministeren, blant annet Netanyahu, i karantene. (Foto: GPO/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den 71 år gamle helseministeren Yaakov Litzman og kona har fått påvist koronasmitte. Litzman skal bare ha milde symptomer og jobber hjemmefra i karantene. Også hans rådgivere er satt i karantene, skriver Times of Israel.

Litzman har jobbet tett på statsminister Benjamin Netanyahu, Mossad-sjef Yossi Cohen og andre høytstående tjenestemenn i kampen mot pandemien. Nå må også alle de i karantene. Netanyahu hadde nylig avsluttet en annen karantene etter at en av hans rådgivere tidligere fikk påvist korona.

Det er usikkert hvor helseministeren er blitt smittet, men det mistenkes at han er smittet i det ultraortodokse miljøet han tilhører i Jerusalem. Litzman er helseminister for det ultraortodokse partiet United Torah Judaism.

Mange i det ultraortodokse miljøet har ikke vært like villige til å lytte til myndighetenes råd og påbud i forbindelse med koronapandemien. Det har gjort at de ultraortodokse nå er sterkt overrepresentert blant de over 6000 som til nå har fått påvist smitte i Israel.

Siden onsdag har fem personer dødd av koronaviruset i Israel. Alle fem var over 70 år og tre av dem hadde underliggende sykdom. Dermed er antallet døde nå oppe i 31. Tilstanden er alvorlig for over 100 av de smittede.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag