Israels helseminister korona-smittet

Det betyr at statsminister Benjamin Netanyahu nok en gang må i karantene.

Helseminister Yaakov Litzman (nr 2 fra høyre) har fått påvist koronasmitte. Her på en pressekonferanse i forbindelse med virusutbruddet. Nå må alle som har jobbet tett på helseministeren, blant annet Netanyahu, i karantene. (Foto: GPO/Flickr)

Den 71 år gamle helseministeren Yaakov Litzman og kona har fått påvist koronasmitte. Litzman skal bare ha milde symptomer og jobber hjemmefra i karantene. Også hans rådgivere er satt i karantene, skriver Times of Israel.

Litzman har jobbet tett på statsminister Benjamin Netanyahu, Mossad-sjef Yossi Cohen og andre høytstående tjenestemenn i kampen mot pandemien. Nå må også alle de i karantene. Netanyahu hadde nylig avsluttet en annen karantene etter at en av hans rådgivere tidligere fikk påvist korona.

Det er usikkert hvor helseministeren er blitt smittet, men det mistenkes at han er smittet i det ultraortodokse miljøet han tilhører i Jerusalem. Litzman er helseminister for det ultraortodokse partiet United Torah Judaism.

Mange i det ultraortodokse miljøet har ikke vært like villige til å lytte til myndighetenes råd og påbud i forbindelse med koronapandemien. Det har gjort at de ultraortodokse nå er sterkt overrepresentert blant de over 6000 som til nå har fått påvist smitte i Israel.

Siden onsdag har fem personer dødd av koronaviruset i Israel. Alle fem var over 70 år og tre av dem hadde underliggende sykdom. Dermed er antallet døde nå oppe i 31. Tilstanden er alvorlig for over 100 av de smittede.

Forrige artikkelTo poeng til Sidsel Wold
Neste artikkelMillioner av dine skattepenger går til ny propagandafilm mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.