Israel stenger av ultraortodoks by

Politi og soldater passer på at ingen får reise inn og ut av byen Bnei Brak.

Politiet er utplassert i den ultraortodokse byen Bnei Brak for å kontrollere hvem som reiser inn og ut. (Foto: Politiet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Fredag stengte store politistyrker av den ultraortodokse byen Bnei Brak utenfor Tel Aviv. Byen er hardt rammet av koronapandemien og israelske myndigheter har derfor besluttet å begrense inn- og utreise. Over 1000 politi og soldater kontrollerer nå byens inn- og utkjørsler, skriver avisen Ha’aretz.

Innbyggerne i Bnei Brak får kun lov til å forlate byen hvis de får spesielle tillatelser. Det blir heller ikke mulig å reise inn til byen for dem som ikke er bosatt der. Det vil også bli begrenset mulighet for å bevege seg inne i byen.

Personer som er syke eller som befinner seg i risikogrupper vil fraktes ut av byen og plasseres på hoteller, som er omgjort til egne karantenehoteller.

Bnei Brak har 200.000 innbyggere, de aller fleste ultraortodokse, og den høyeste andelen smitte i forhold til innbyggertall. Byen vil i første omgang vært avstengt i en uke, men myndighetene kan utvide nedstengningen med fem dager om gangen.

Mange i det ultraortodokse miljøet har ikke vært like villige til å lytte til myndighetenes råd og påbud i forbindelse med koronapandemien. Det har gjort at de ultraortodokse nå er sterkt overrepresentert blant de over 7000 som til nå har fått påvist smitte i Israel. Situasjonen er verst i Bnei Brak.

Torsdag ble det klart at Israels helseminister Yaakov Litzman, som også tilhører det ultraortodokse miljøet, har fått påvist koronasmitte.

36 personer har så langt dødd av koronaviruset i Israel. I tillegg har en israelsk turist dødd av viruset i Italia. For 115 av de smittede er tilstanden alvorlig, med 95 personer i respirator. 357 personer har blitt friskmeldt.

Forrige artikkelSe hva NRK svarer om løgnanklagen mot Israel
Neste artikkelOver en million israelere arbeidsledig
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.