Antall koronadødsfall i Israel har passert 50

Nesten 9000 har fått påvist smitte. Tilstanden alvorlig for over 140.

Onsdag har over 9400 blitt smittet av koronaviruset og 71 personer har dødd. (Foto: Magen David Adom)

I Israel er tallet på korona-dødsfall mandag morgen oppe i 51. Samtidig har antallet påviste smittetilfeller økt til 8611. Tilstanden er alvorlig for 141 av de smittede. 107 pasienter er tilkoblet respirator, skriver Jerusalem Post.

Samtidig mandag morgen landet det første av i alt 11 fly fra det israelske flyselskapet El Al på Ben Gurion-flyplass i Israel med medisinsk utstyr fra Kina. Blant annet med respiratorer, masker og beskyttelsesutstyr.

Kjøp og levering er et samarbeid mellom El Al, forsvarsdepartementet, utenriksdepartementet og selskapet Israel Chemicals. Den andre leveransen er nå på vei til Israel, mens et tredje fly er på vei til Kina for å hente varer.

Etter hvert som antallet smittetilfeller har økt i Israel har myndighetene iverksatt nye tiltak for å bremse smittespredningen. Den hovedsakelig ultraortodokse byen Bnei Brak er blitt avstengt. Byen har den største andelen smitte i forhold til innbyggertall. Over 1000 politi og soldater kontrollerer byens inn- og utganger for å hindre spredning.

Det er ventet at myndighetene vil stenge av eller begrense trafikken inn og ut av flere byer med stort utbrudd av smitte. Byer som kan bli stengt eller delvis avstengt er Elad, Migdal HaEmek, Beitar og Modi’in Illit, Ashkelon, Tiberias og Or Yehuda. Også ultraortodokse nabolag i Jerusalem og Beit Shemesh kan bli avstengt.

De ultraortodokse i Israel er sterkt overrepresentert blant de smittede.

Forrige artikkel– Skulle det bli mangel på respiratorer på Gaza, så tar vi bare Israels sine
Neste artikkelSelverklært sionist med jødisk kone overtar etter Corbyn
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.