Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Antall koronadødsfall i Israel har passert 50

Onsdag har over 9400 blitt smittet av koronaviruset og 71 personer har dødd. (Foto: Magen David Adom)
Nesten 9000 har fått påvist smitte. Tilstanden alvorlig for over 140.

I Israel er tallet på korona-dødsfall mandag morgen oppe i 51. Samtidig har antallet påviste smittetilfeller økt til 8611. Tilstanden er alvorlig for 141 av de smittede. 107 pasienter er tilkoblet respirator, skriver Jerusalem Post.

Samtidig mandag morgen landet det første av i alt 11 fly fra det israelske flyselskapet El Al på Ben Gurion-flyplass i Israel med medisinsk utstyr fra Kina. Blant annet med respiratorer, masker og beskyttelsesutstyr.

Kjøp og levering er et samarbeid mellom El Al, forsvarsdepartementet, utenriksdepartementet og selskapet Israel Chemicals. Den andre leveransen er nå på vei til Israel, mens et tredje fly er på vei til Kina for å hente varer.

Etter hvert som antallet smittetilfeller har økt i Israel har myndighetene iverksatt nye tiltak for å bremse smittespredningen. Den hovedsakelig ultraortodokse byen Bnei Brak er blitt avstengt. Byen har den største andelen smitte i forhold til innbyggertall. Over 1000 politi og soldater kontrollerer byens inn- og utganger for å hindre spredning.

Det er ventet at myndighetene vil stenge av eller begrense trafikken inn og ut av flere byer med stort utbrudd av smitte. Byer som kan bli stengt eller delvis avstengt er Elad, Migdal HaEmek, Beitar og Modi’in Illit, Ashkelon, Tiberias og Or Yehuda. Også ultraortodokse nabolag i Jerusalem og Beit Shemesh kan bli avstengt.

De ultraortodokse i Israel er sterkt overrepresentert blant de smittede.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart