Med kobberpulver fra Norge skal israelsk munnbind stanse korona

Det norske selskapet Nordox har sendt 15 tonn med kobberpulver til Israel.
Maskene som det israelske selskapet MedCu produserer inneholder kobberpulver som produserer i Norge. (Foto: MedCu)

Det israelske selskapet MedCu produserer et selvsteriliserende munnbind, som tar knekken på koronaviruset og andre virus i løpet av 30 minutter. Munnbindet er solgt til Kina og skal snart markedsføres til flere andre land.

– Studier viser at 99,99 prosent av virusene som kommer i kontakt med vår maske blir brutt ned i løpet av bare 30 minutter, sier Gadi Borochov, mikrobiolog i MedCu, i et intervju med nettstedet Israel 21c.

MedCu bruker kobberpulver, som nøytraliserer virus, i maskene. Mens vanlige munnbind kun kan brukes i kortere perioder, kan munnbindene til MedCu brukes i lang tid. Når maskene blir kastet, som vanlig etter flere dager, utgjør de ingen smittetrussel, siden alle partiklene er nøytralisert.

– Etterspørselen er endeløs. Hele den vestlige verden er nå på jakt etter masker som gjør det mulig for folk å begynne å komme tilbake på jobb og samtidig være beskyttet mot eksponering for viruset, sier MedCo-sjef Danny Lustiger.

De israelske kobber-maskene produseres med råvarer fra fabrikken Nordox på Helsyr i Oslo, skriver Aftenposten/E24. På Nordox jobber 73 ansatte med å smelte ned resirkulert kobber som omdannes til pulver. Det er dette pulveret det israelske selskapet blander inn i sine munnbind.

– Når kobber kommer i kontakt med dråper, så løser det seg opp og slipper ut kobberioner. Disse deaktiverer virus, sier administrerende direktør Lars Tomasgaard til Aftenposten/E24.

Det norske selskapet har sendt råvarer til Israel i flere år, men koronapandemien har gjort at bestillingene fra Israel har økt betraktelig. Tidligere ble det bestilt noen hundre kilo i året, men nå har det israelske selskapet bestilt flere titalls tonn med råvarer. Hittil har Nordox sendt rundt 15 tonn kobberoksid til Israel – og mer skal det bli i tiden framover.

– Etter at helsesektoren kjøpte opp store mengder munnbind og masker, har det vært vanskelig for andre sektorer å få tak i smittevernutstyr. Vi tror det vil produseres veldig mye mer fremover, sier Tomasgaard til avisen.

Direktør Lars Tomasgaard ved Nordox viser frem munnbindet som produseres i Israel med norske råvarer. (Foto: Nordox)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise