Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Med kobberpulver fra Norge skal israelsk munnbind stanse korona

Maskene som det israelske selskapet MedCu produserer inneholder kobberpulver som produserer i Norge. (Foto: MedCu)
Det norske selskapet Nordox har sendt 15 tonn med kobberpulver til Israel.

Det israelske selskapet MedCu produserer et selvsteriliserende munnbind, som tar knekken på koronaviruset og andre virus i løpet av 30 minutter. Munnbindet er solgt til Kina og skal snart markedsføres til flere andre land.

– Studier viser at 99,99 prosent av virusene som kommer i kontakt med vår maske blir brutt ned i løpet av bare 30 minutter, sier Gadi Borochov, mikrobiolog i MedCu, i et intervju med nettstedet Israel 21c.

MedCu bruker kobberpulver, som nøytraliserer virus, i maskene. Mens vanlige munnbind kun kan brukes i kortere perioder, kan munnbindene til MedCu brukes i lang tid. Når maskene blir kastet, som vanlig etter flere dager, utgjør de ingen smittetrussel, siden alle partiklene er nøytralisert.

– Etterspørselen er endeløs. Hele den vestlige verden er nå på jakt etter masker som gjør det mulig for folk å begynne å komme tilbake på jobb og samtidig være beskyttet mot eksponering for viruset, sier MedCo-sjef Danny Lustiger.

De israelske kobber-maskene produseres med råvarer fra fabrikken Nordox på Helsyr i Oslo, skriver Aftenposten/E24. På Nordox jobber 73 ansatte med å smelte ned resirkulert kobber som omdannes til pulver. Det er dette pulveret det israelske selskapet blander inn i sine munnbind.

– Når kobber kommer i kontakt med dråper, så løser det seg opp og slipper ut kobberioner. Disse deaktiverer virus, sier administrerende direktør Lars Tomasgaard til Aftenposten/E24.

Det norske selskapet har sendt råvarer til Israel i flere år, men koronapandemien har gjort at bestillingene fra Israel har økt betraktelig. Tidligere ble det bestilt noen hundre kilo i året, men nå har det israelske selskapet bestilt flere titalls tonn med råvarer. Hittil har Nordox sendt rundt 15 tonn kobberoksid til Israel – og mer skal det bli i tiden framover.

– Etter at helsesektoren kjøpte opp store mengder munnbind og masker, har det vært vanskelig for andre sektorer å få tak i smittevernutstyr. Vi tror det vil produseres veldig mye mer fremover, sier Tomasgaard til avisen.

Direktør Lars Tomasgaard ved Nordox viser frem munnbindet som produseres i Israel med norske råvarer. (Foto: Nordox)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart