Israelske forskere med stort korona-gjennombrudd

Det israelske instituttet for biologisk forskning skal ha utviklet en passiv vaksine.

Israelske forskere skal ha gjort et stort gjennombrudd i utviklingen av en korona-vaksine. (Foto: MIGAL)

Det israelske forsvarsdepartementet skriver i en pressemelding at The Israel Institute for Biological Research (IIBR) har fullført utviklingsfasen av et antistoff mot korona eller passiv vaksine, skriver avisen Jerusalem Post.

Forsvarsminister Naftali Bennett besøkte mandag laboratoriet i Ness Ziona og ble orientert av forskerteamet, som avslørte gjennombruddet med et antistoff som angriper koronaviruset og nøytraliserer det i kroppen.

– Jeg er stolt av de ansatte ved biologisk institutt, som har gjort et stort gjennombrudd. Den jødiske kreativiteten og oppfinnsomheten har ført til denne fantastiske bragden, sa forsvarsminister Bennett etter besøket.

IIBR jobber nå med patentere antistoffet og sikre kontrakt for kommersiell utvikling. Alle juridiske prosedyrer koordineres med forsvarsdepartementet.

Det biologiske instituttet i Israel er også involvert i å samle inn plasma fra mennesker friskmeldt av korona, i håp om at det kan hjelpe forskningen.

Et annet israelsk forskerteam, MigVax, har også rapportert at de er i ferd med å fullføre den første fasen i utviklingen av en koronavaksine. I forrige uke fikk selskapet over 100 millioner kroner i investeringer for å få fart på kliniske studier. MixVax er tilknyttet MIGAL Galilee Research Institute.

Israel er også med på en stor studie hvor koronamedisin testes på pasienter.

Forrige artikkelDenne krigshissingen blir finansiert av dine skattepenger
Neste artikkelHvorfor boikott av Israel er jødefiendtlig
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.