Dobbelt så mange friske som syke

Kun ett korona-dødsfall registrert i løpet av 24 timer.

Ambulansetjenesten må hente færre syke korona-pasienter. Antallet nye smittetilfeller går stadig nedover. (Foto: MDA)

Antallet mennesker som er friskmeldt fra korona er nå dobbelt så høyt som antallet som fortsatt er smittet. Nesten 11.000 er nå friskmeldt, mens drøyt 5200 fortsatt er syke. Det melder det israelske helsedepartementet.

30. april var det for første gang siden koronaviruspandemien startet flere friskmeldte enn syke i Israel. Litt over en uke senere er det altså dobbelt så mange friske som syke. Det viser hvor raskt den positive utviklingen går.

Det er meldt om under 500 nye smittetilfeller i løpet av den siste uken.

Torsdag ble det kun registrert ett nytt dødsfall som følge av korona, skriver Jerusalem Post. Totalt har 245 mennesker dødd av koronaviruset i Israel.

For øyeblikket er litt over 230 personer innlagt på sykehus. 64 personer er tilkoplet respirator. Tallet på innlagt og nye smittetilfeller går stadig nedover.

Den kraftige nedgangen i nye smittetilfeller og sykehusinnleggelser har gjort at Israel har begynt å åpne opp store deler av landet igjen. Kjøpesentre, markedet og treningssentre har fått lov til å starte opp igjen, men det er iverksatt strenge tiltak for å unngå smitte. Skolene er i gang igjen og fra og med neste uke blir det også gradvis åpning av førskoler og barnehager.

Forrige artikkel– Netanyahu kommer aldri til å annektere deler av Vestbredden
Neste artikkelFra 4 til 27 israelske viner på Vinmonopolet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.