Medisinsk mirakel: – Jeg følte ingen smerte

Utrolig nok klarte legene i Jerusalem å reddet livet til Kamel Abdel Rahman.
Et røntgenbilde av skaden til 46-åringen. Jernstangen gikk tvers gjennom hodet hans. (Foto: Haddash)

For fire uker siden besøkte 46 år gamle Kamel Abdel Rahman byggeplassen hvor familien bygger en ny leilighet. Der var han uheldig og ramlet ned fra andre etasje. Han falt ned på armeringsjern, som gikk gjennom hodet hans.

– Jeg kunne ikke bevege meg, så jeg ropte etter hjelp – jeg skrek. Jeg var ved bevissthet og kunne ikke føle noen smerte i det hele tatt. Jeg vet ikke hvordan jeg kan forklare det, sier Rahman i et intervju med Jerusalem Post.

Familiemedlemmer som var med på byggeplass løp til og så hva som hadde skjedd. Synet av ham med en jernstang gjennom hodet var et sjokk.

– Jeg kunne se sjokket i ansiktene deres og jeg hørte skrik. Da skjønte jeg at dette var alvorlig, forteller 46-åringen om den dramatiske hendelsen.

Familien ringte ambulansetjenesten Magen David Adom som raskt kom til stedet, men da de kom fram var Rahmans tilstand allerede i ferd med å forverre seg. Doktor Samuel Moscovici, en av de fremste nevrokirurger ved Hadassah Ein Kerem-sykehuset i Jerusalem, stod klar til å imot pasienten.

– Da jeg kom til traumerommet så jeg en mann med en jernstang gjennom hodet. Den gikk rett gjennom, fra en side til den andre. Etter at vi forsikret oss om at pasienten pustet, gjennomførte vi ulike tester for å finne ut hvor stangen var, hva den hadde truffet og om den kunne fjernes, sier Moscovici.

Kamel Abdel Rahman (t.v.) sammen med Samuel Moscovici, legen som reddet livet hans. (Foto: Hadassah)

Til alt hell viste det seg at jernstangen hadde truffet mellom to viktige arterier som tilfører blod til hjernen, og disse så ikke ut til å være skadet. Legene var likevel bekymret for at det kunne være en rift i arterien de ikke så, fordi jernstangen blokkerte innsikten deres. Hvis armeringsjernet ble fjernet og arterien begynte å blø, ville mannen dø brått.

– Vi analyserte skaden i timesvis og vi fikk til slutt jernstangen ut av hodet hans veldig forsiktig, forklarer Moscovici.

Videre undersøkelser viste at en av arteriene til hjernen var skadet. Etter en ny operasjon, som tok hele ti timer, ble skaden på arterien fikset. Legene var optimistiske, men visste ikke om pasienten hadde fått senskader. Men nesten ved et mirakel våknet Rahman opp, viste positive vitale tegn og alt fungerte som det skulle. I forrige uke ble han utskrevet fra sykehus.

– Jeg har ikke ord for å beskrive dette. De reddet evnen til å snakke og gå. De reddet livet mitt, sier Rahman om legene ved sykehuset i Jerusalem.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise