Kraftig økning i nye koronatilfeller

Helsemyndighetene i Israel advarer om at pandemien er langt fra over.

De siste 48 timene har det vært mange nye påviste koronatilfeller. (Illustrasjonsfoto: Magen David Adom)

Israelske helsemyndigheter rapporterte torsdag om en dramatisk økning i nye påviste tilfeller av koronaviruset i Israel, med 79 nye smittede i løpet av 24 timer. Det er den største økningen på flere uker, skriver Yedioth Ahronot.

– Det har vært en relativt uvanlig økning i antallet infeksjoner i løpet av de siste 48 timene. Departementet oppfordrer nok en gang offentligheten til å ta ansvar og overholde retningslinjene, uttaler Helsedepartementet.

Onsdag åpnet restauranter, puber, hoteller, svømmehaller og andre næringer opp igjen i Israel, bare timer etter at myndighetene lettet på restriksjonene. Dette var noen av de siste næringene til å åpne igjen etter nedstengningen. Myndighetene advarer folk mot å tro at dette betyr at viruset nå er borte.

– Følelsen av at koronaviruset er et tilbakelagt stadium er feil. Ikke bli selvtilfredse, er de israelske helsemyndighetenes klare oppfordring.

Siden koronautbruddet startet er det påvist smitte hos 16.872 personer i Israel, men de aller fleste er blitt friskmeldt igjen. Det er kun i underkant av 2000 personer som fortsatt er syke. Av disse er tilstanden alvorlig for 37, hvor 36 av dem er tilkoblet respirator. Tilstanden er moderat for 35 av de smittede, mens resten har milde symptomer. Så langt har 284 mennesker dødd av koronaviruset i Israel.

Flere av de nye påviste smittetilfellene de siste dagene har skjedd etter at smitte har spredt seg på flere skoler. Slik så det ut på kveldstid i Tel Aviv da puber og restauranter åpnet opp igjen:

Forrige artikkelHva Israel bør si til verden hvis regjeringen velger å annektere
Neste artikkelLager TV-serie om «Bibi» Netanyahu
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.