Politiker koronasyk – Knesset stengt

Sami Abou Shahadeh sier selv han har vært i kontakt med flere tusen mennesker.
Den israelsk-arabiske politikeren Sami Abou Shahadeh har fått påvist koronaviruset. (Foto: Skjermdump YouTube)

Knesset-representant Sami Abou Shahadeh fra den Arabiske felleslisten sier han har testet positivt for koronaviruset. Det skjer bare dager etter at han ble avbildet i store folkemengder uten ansiktsmaske, skriver Times of Israel.

Som følge av den påviste smitten må det israelske parlamentet nå stenges ned. De rundt 700 ansatte i Knesset har fått beskjed om å ikke komme på jobb og komitémøter og andre planlagte aktiviteter er avlyst inntil videre.

Den 44 år gamle politikeren gikk i karantene for to dager siden, etter at det ble påvist smitte hos sjåføren hans. Nå jobber israelske myndigheter med å avdekke hvem Abou Shahadeh var i kontakt med mens han var i Knesset.

I et intervju med kringkasteren Kan sier den israelsk-arabiske politikeren at han har vært i kontakt med tusenvis av mennesker den siste tiden.

– Jeg har vært og trøstet sørgende og jeg har vært på familiebegivenheter og demonstrasjoner. Jeg har vært i komiteer, i plenum og i kantina, sier han.

På flere bilder i sosiale medier er Abou Shahadeh avbildet skulder til skulder med andre mennesker uten at han bruker maske. Nå har politikeren gått ut på Twitter og oppfordret alle som var i nærheten av ham om å gå i isolasjon.

– Jeg appellerer til alle som var i nærheten av meg om å gå i isolasjon og ta en test. Jeg ber alle om å følge retningslinjene fra Helsedepartementet. Vi må innse at kampen ikke er over. Viruset eksisterer fortsatt og returen til faste rutiner hjelper viruset å spre seg kraftig og raskt, skriver han.

Abou Shahadeh er den andre israelske politikeren som får vist korona. Også tidligere helseminister Yaakov Litzman har vært smittet. Han er friskmeldt.

Etter at Israel begynte å åpne opp samfunnet igjen etter nedstengningen har det vært en kraftig økning i nye påviste smittetilfeller. Statsminister Benjamin Netanyahu advarer om ny nedstengning hvis ikke reglene følges.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise