Politiker koronasyk – Knesset stengt

Sami Abou Shahadeh sier selv han har vært i kontakt med flere tusen mennesker.

Den israelsk-arabiske politikeren Sami Abou Shahadeh har fått påvist koronaviruset. (Foto: Skjermdump YouTube)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Knesset-representant Sami Abou Shahadeh fra den Arabiske felleslisten sier han har testet positivt for koronaviruset. Det skjer bare dager etter at han ble avbildet i store folkemengder uten ansiktsmaske, skriver Times of Israel.

Som følge av den påviste smitten må det israelske parlamentet nå stenges ned. De rundt 700 ansatte i Knesset har fått beskjed om å ikke komme på jobb og komitémøter og andre planlagte aktiviteter er avlyst inntil videre.

Den 44 år gamle politikeren gikk i karantene for to dager siden, etter at det ble påvist smitte hos sjåføren hans. Nå jobber israelske myndigheter med å avdekke hvem Abou Shahadeh var i kontakt med mens han var i Knesset.

I et intervju med kringkasteren Kan sier den israelsk-arabiske politikeren at han har vært i kontakt med tusenvis av mennesker den siste tiden.

– Jeg har vært og trøstet sørgende og jeg har vært på familiebegivenheter og demonstrasjoner. Jeg har vært i komiteer, i plenum og i kantina, sier han.

På flere bilder i sosiale medier er Abou Shahadeh avbildet skulder til skulder med andre mennesker uten at han bruker maske. Nå har politikeren gått ut på Twitter og oppfordret alle som var i nærheten av ham om å gå i isolasjon.

– Jeg appellerer til alle som var i nærheten av meg om å gå i isolasjon og ta en test. Jeg ber alle om å følge retningslinjene fra Helsedepartementet. Vi må innse at kampen ikke er over. Viruset eksisterer fortsatt og returen til faste rutiner hjelper viruset å spre seg kraftig og raskt, skriver han.

Abou Shahadeh er den andre israelske politikeren som får vist korona. Også tidligere helseminister Yaakov Litzman har vært smittet. Han er friskmeldt.

Etter at Israel begynte å åpne opp samfunnet igjen etter nedstengningen har det vært en kraftig økning i nye påviste smittetilfeller. Statsminister Benjamin Netanyahu advarer om ny nedstengning hvis ikke reglene følges.

Forrige artikkel«Dette er den viktigste boken MIFF har utgitt» Les hele forordet
Neste artikkel– Vi har holdt tilbake mer enn halvparten av planlagt støtte til palestinsk utdanning
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.