Passerte 300 koronadødsfall i Israel

Kraftig økning i antallet nye smittetilfeller de siste ukene.

Helsepersonell tester en person for mulig koronasmitte. De siste ukene har antallet smittetilfeller økt kraftig. (Foto: MDA)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Antallet koronadødsfall i Israel passerte 300 torsdag 11. juni, samtidig som antallet nye påviste smittetilfeller øker kraftig. Bare i løpet av den siste natten er det påvist 100 nye tilfeller av smitte, skriver Times of Israel.

Tall fra det israelske helsedepartementet viser at det har vært rundt 1700 nye påviste smittetilfeller de siste to ukene. Til sammenligningen var det færre enn 1200 nye tilfeller i løpet av hele mai måned. Nye smittetilfeller har økt i takt med at samfunnet har åpnet opp igjen etter nedstengningen.

Tidligere i uken var det 179 nye påviste smittetilfeller i løpet av ett døgn. Det er det høyeste antallet smittetilfeller på 24 timer siden slutten av april.

Antallet aktive saker var under 2000 i mai, men nå har det steget til drøyt 3000 igjen. Totalt har over 18.000 fått påvist smitte i Israel siden koronapandemien startet. Av disse er rundt 15.000 friskmeldt igjen.

Mange av de nye smittetilfellene har oppstått på skolene, etter at de åpnet igjen. Myndighetene vurderte å stenge ned skolene igjen, men besluttet å holde dem åpne. Likevel er over 100 skoler og barnehager stengt som følge av at ansatte eller elever har fått påvist smitte.

Som følge av økningen i nye smittetilfeller har statsminister Benjamin Netanyahu bedt om at håndhevelsen av reglene for sosial distanse økes. Myndighetene har også besluttet å ikke innføre nye lettelser i restriksjonene.

Forrige artikkel– Vi har ingen «George Floyd»-prosedyre
Neste artikkelPalestinske myndigheter oppvigler befolkningen til terrorkrig mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.