Her blir et syrisk spedbarn fløyet til Israel for livsviktig hjerteoperasjon

Israelske leger reddet livet til den 10 dager gamle syriske babyen.
En 10 dager gammel syrisk baby ble 11. juni fløyet fra Kypros til Israel for en livsviktig hasteoperasjon. (Foto: Twitter)

En ti dager gammel syrisk baby ble fløyet til Israel fra Kypros torsdag 11. juni for en hasteoperasjon for å rette opp en medfødt hjertefeil, ifølge Sheba medisinske senter. Første operasjon var velykket, men spedbarnet skal ha flere operasjoner, sier en talsperson for sykehuset til Times of Israel.

Det er første gang Sheba, som er rangert som et av verdens beste sykehus, har mottatt en slik pasient fra utlandet siden utbruddet av koronaviruset.

Men det var ikke uvanlig før koronapandemien at alvorlig syke barn kom til Israel for livreddende operasjoner. Og da er det ikke bare snakk om barn fra land som Israel er alliert med, men også fra land som Israel ikke har noen diplomatiske forbindelser til, som Irak og Syria. Sistnevnte er formelt fortsatt i krig med Israel.

Faren til det syriske spedbarnet er med til Israel. Han vil bli på sykehuset frem til legene mener at barnet er friskt nok til å kunne reise, noe som sannsynligvis vil ta flere uker, sier en talsperson for det israelske sykehuset.

Israels ambassadør til Kypros, Sammy Revel, sier at det å få den lille gutten til Sheba-sykehuset krevde spesialgodkjenning fra Jerusalem og at det ble gjort i koordinasjon med helsedepartementet på Kypros.

Fra 2013 til 2018 hadde Israel et spesielt program langs grensen mot Syria, som het «Operasjon God Nabo». Syrere berørt av landets borgerkrig fikk komme inn i Israel for medisinsk behandling. Flere tusen syrere fikk i løpet av disse årene hjelp av Israel. Denne innsatsen ble formelt lagt ned i 2018, da den syriske diktatoren Bashar Assad tok kontroll over det sørlige Syria.

OPPDATERT: Her er en israelsk TV-reportasje om gutten:

Little Syrian boy receives life-saving surgery in Israel

"There are no borders when it comes to medicine."Little Usaid, a 3-weeks old son of Syrian refugees, was brought to Israel from 🇨🇾 with his father to undergo a complex life-saving surgery to fix a serious heart defect.Now, he's on the road to recovery❤️🇮🇱Watch Usaid's story 👇📸 כאן חדשות

Publisert av Israel Ministry of Foreign Affairs Torsdag 2. juli 2020

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise