Her blir et syrisk spedbarn fløyet til Israel for livsviktig hjerteoperasjon

Israelske leger reddet livet til den 10 dager gamle syriske babyen.

En 10 dager gammel syrisk baby ble 11. juni fløyet fra Kypros til Israel for en livsviktig hasteoperasjon. (Foto: Twitter)

En ti dager gammel syrisk baby ble fløyet til Israel fra Kypros torsdag 11. juni for en hasteoperasjon for å rette opp en medfødt hjertefeil, ifølge Sheba medisinske senter. Første operasjon var velykket, men spedbarnet skal ha flere operasjoner, sier en talsperson for sykehuset til Times of Israel.

Det er første gang Sheba, som er rangert som et av verdens beste sykehus, har mottatt en slik pasient fra utlandet siden utbruddet av koronaviruset.

Men det var ikke uvanlig før koronapandemien at alvorlig syke barn kom til Israel for livreddende operasjoner. Og da er det ikke bare snakk om barn fra land som Israel er alliert med, men også fra land som Israel ikke har noen diplomatiske forbindelser til, som Irak og Syria. Sistnevnte er formelt fortsatt i krig med Israel.

Faren til det syriske spedbarnet er med til Israel. Han vil bli på sykehuset frem til legene mener at barnet er friskt nok til å kunne reise, noe som sannsynligvis vil ta flere uker, sier en talsperson for det israelske sykehuset.

Israels ambassadør til Kypros, Sammy Revel, sier at det å få den lille gutten til Sheba-sykehuset krevde spesialgodkjenning fra Jerusalem og at det ble gjort i koordinasjon med helsedepartementet på Kypros.

Fra 2013 til 2018 hadde Israel et spesielt program langs grensen mot Syria, som het «Operasjon God Nabo». Syrere berørt av landets borgerkrig fikk komme inn i Israel for medisinsk behandling. Flere tusen syrere fikk i løpet av disse årene hjelp av Israel. Denne innsatsen ble formelt lagt ned i 2018, da den syriske diktatoren Bashar Assad tok kontroll over det sørlige Syria.

OPPDATERT: Her er en israelsk TV-reportasje om gutten:

Little Syrian boy receives life-saving surgery in Israel

"There are no borders when it comes to medicine."Little Usaid, a 3-weeks old son of Syrian refugees, was brought to Israel from 🇨🇾 with his father to undergo a complex life-saving surgery to fix a serious heart defect.Now, he's on the road to recovery❤️🇮🇱Watch Usaid's story 👇📸 כאן חדשות

Publisert av Israel Ministry of Foreign Affairs Torsdag 2. juli 2020
Forrige artikkelPalestinske myndigheter oppvigler befolkningen til terrorkrig mot Israel
Neste artikkelPalestinerne nekter nok en gang å ta imot koronahjelp fra Emiratene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.